KANTİN KİRALAMA İHALE İLANI

KUMLUCA DEVLET HASTANESİ KANTİN KİRALAMA İHALE İLANI
  1. Aşağıda bilgileri verilen tesis alanlarımız Kantin yeri olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45’inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile 3 Yıllığına kiralanacaktır. İhale, Kumluca Devlet Hastanesi ‘nin Kasapçayırı mah. Kanuni Sok No:19 Kumluca adresinde Toplantı Salonunda yapılacaktır.
  2. Kiralanan yerin yüz ölçümü: Hastane bahçesi içinde belirlenen 150 m2 lik kısım.
  3. Üç Yıllık Muhammen Bedeli 2.635.251,20 TL.
  4. Şartname bedeli: 1.000,00 TL (Bin Türk Lirası) olup, Halk Bankası Antalya Şubesi IBAN TR150001 2009 5700 0004 0000 80 no'lu hesaba nakit, havale ya da EFT yapıldıktan sonra Satın Alma servisinden alınabilir.
  5. İdare, ihale gününe kadar, ilan edilen ihaleden vazgeçme hak ve yetkisine sahiptir.
  6. İhale tarihi ve Saati: 08.07.2024 Pazartesi günü saat 10:00
  7. Başvuru: İstekliler ilanda belirtilen ihale tarih ve saatine kadar Kumluca Devlet Hastanesi Satın alma Birimine ihale evrak dosyasını teslim edecekler veya 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. Madde hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri evraklarını iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderebileceklerdir. Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde ihale dosyasının içinde teklif mektubunu da sunacaktır. Bu durumda posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmez. Satın alma Birimi dışında dosya teslimi olmayacaktır. Belirtilen saatten sonra ihale dosyası teslim alınmayacaktır.
  8. İhaleye katılabilmek için gerekli belgeler;
  1. Geçici Teminat: İhaleye katılabilmek için; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte belirtilen nitelikleri haiz olmak, anılan Kanun ve Yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak ve geçici teminatı yatırmak şarttır. Kiralanacak alanın tahmin edilen bedeli 2.635.251,20 TL.ve geçici teminat miktarı 79.057,54 TL dır. Geçici Teminat Tahmini bedelin %3 ’ü dür. Bu bedel Kumluca Devlet Hastanesi Halk Bankası Antalya Şubesi IBAN TR15 0001 2009 5700 0004 0000 80 numaralı hesaba nakit, havale ya da EFT numaralı IBAN numaralı hesabına yatırılabilir ve Kumluca Devlet Hastanesi Veznesine nakit olarak yatırılabilir. Geçici teminatın banka teminat mektubu olarak sunulması halinde, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre alınmış ve süresiz olması gerekmektedir.
  2. Doküman alındığına dair makbuz: İhaleye iştirak eden ve kira şartnamesi genel ve özel hükümlere ait tüm maddelerini önceden okumuş ve kabullenmiş sayılır. İstekliler kira şartnamesinin ilgili alanını imzalayarak ve doküman makbuzunun bir nüshası ihale dosyasının içine koyacaktır.
  3. Yer Görüldü Belgesi: İhaleye katılan her istekli, kiralanacak taşınmazı yerinde görüldüğüne ve özelliklerini öğrendiğine dair Hastane idaresince düzenlenecek belgeyi imzalı bir şekilde ihale dosyasına ekleyecektir.
  4. İş bitirme veya iş deneyim belgesi: Bu İhale üç yıllık yapılacak olup ihalenin bir yıllık Muhammen Bedeli olan 878.417,067 TL üzerinden İhaleye katılacak istekliler ihale tarihi itibari ile son 5 yıl içinde bir yıllık muhammen bedelin %50 ‘sinden az olmamak üzere Kamu veya Özel sektörde bedel içeren bir sözleşme kapsamında ihale konusu veya benzer işi yapıyor olmakta veya tamamlamış olmalıdır. Buna dair belgeleri ihale dosyasında sunmalıdır. (Büfe, kantin, çay ocağı, kafeterya, pastane, lokanta işleri ihale konusu veya benzer iş sayılacaktır.)
  5. Mevzuat Gereği Kayıtlı Olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi: Gerçek kişilerde kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından yada esnaf ve sanatkarlar odasından, Tüzel kişiliklerde, Tüzel kişinin sicilinin kayıtlı bulunduğu idareden (Dernekler Müdürlüğünden, Ticaret veya Sanayi Odasından, Ticaret Sicili Müdürlüğünden, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden, İdare Merkezinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya ilgili makamdan) tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge, Özel hukuk tüzel kişiliklerde kiralama konusu işin faaliyetleri arasında yer aldığına dair ana sözleşmenin yayınlandığı Ticaret Sicil Gazetesi
 f)     Vekaletname: Vekaleten katılım halinde vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı Vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi.
          g)  Vakıflar ve Dernekler: Vakıflardan ihaleye katılmak üzere yetkili organ tarafından alınmış kararın aslı veya noter tasdikli sureti ve ihaleye katılmak üzere yetkilendirilen kişinin noter tasdikli imza sirküleri. Derneklerden ihaleye katılmak üzere yetkilendirilen kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının noter tasdikli sureti ve yetkilinin noter tasdikli imza beyanı. Temsil durumunda noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyan
         h)  Mesleki Belgeler: a) Gerçek kişilerde: Resmî kurumlardan benzer iş kollarında alınmış Ustalık Belgesi veya Diploması. b) Özel hukuk, tüzel kişilerinde: Benzer iş kollarında İşin faaliyetleri arasında yer aldığına dair ana sözleşmenin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesi veya ilgili evrak. (Büfe, kantin, çay ocağı, kafeterya, pastane, lokanta işleri ihale konusu veya benzer iş sayılacaktır.)
ı)   Faaliyet Belgesi: Ticaret/Sanayi ve veya İlgili meslek odasından ya da kantin odasından İhalenin ilan tarihinden sonra alınmış Mesleki Faaliyetten Men Olmadığını veya Meslek Faaliyetinin Devam Ettiğini Gösteren Belge.
j)  Vergi ve SGK Borcu Belgeleri: ilan tarihi itibariyle Vergi borcu olmadığına dair yazı ve SGK prim borcu olmadığına dair yazıyı idareye teslim edecektir. Bu belgeler resmi internet sitesinden alınmış olabilir.
k)  Adli Sicil Kaydı: Türk Ceza Kanunu’nun 53. Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına yada affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edinim ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmadığına (Özel hukuk tüzel kişiliklerde tüm ortaklar dahil ihale tarihi itibariyle savcılıktan son altı ay içinde alınmış Adli Sicil Kaydı Örneği. E-devlet üzerinden yapılan sorgulamalar kabul edilecektir.
l)  Tebligat Adresi: Tebligat için son 3 ay içinde alınmış İkametgâh Belgesi (Nüfus Müdürlüğü, e-devlet sistemi veya Muhtarlıktan alınmalıdır.)
m)  Kimlik Beyanı: Gerçek kişilerde Nüfus cüzdan sureti ve fotokopisi, Tüzel kişi olması halinde ise vergi kimlik numarasını gösterir belge.
n)  Ortak Girişimler: Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi, Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri için ihaleye katılım belgelerinin ibraz etmeleri zorunludur.