KANSER HASTASI DOĞRUCAN ÖLÜMDEN DÖNDÜ!

Bir süredir gırtlak kanseri tedavisi gören Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü Bilim Tarihi ve Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Fatih Doğrucan sosyal medyada hesabından yaptığı paylaşımla yardım çağrısında bulundu. Konyaaltı ilçesinde yaşanan elektrik kesintisinden dolayı mağdur olan ve elektrikle çalışan tedavi amaçlı cihazları kullanamamasından dolayı boğazındaki kanül bölgesinde kanama başlayan Doğrucan, sosyal medyadan sesini duyurmaya çalıştı.

Konyaaltı ilçeside dün akşam saatlerinde yaşanan elektrik kesintisinden dolayı yaşadığı mağduriyeti sosyal medya hesabından paylaşan ve acil şekilde yetkililerden yardım talep eden gırtlak kanseri hastası Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü Bilim Tarihi ve Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Fatih Doğrucan, sosyal medya hesabından şu ifadeleri içeren bir paylaşım yaptı:

“21. yy. Türkiye’nin en önemli turizm bölgesi Antalya Konyaaltı’nda elektrikler kesik. Boğaz kanül bölgemden kan geliyor. Soğuk buhar yapmam lazım. Ama elektrik yok makine çalışsın.1 saati geçti. Öksürükle beraber kan geliyor. Telefon ışığında pansuman. Gidip hastaneye sığınacağız.”

Bu paylaşımın üzerine muhatap elektrik dağıtım firması ise Doğrucan’a şu cevabı verdi:

“İyi akşamlar ben Merve, iletişim numaranızı DM yolu ile bizimle paylaşmanız durumunda şikayetiniz incelenmek üzere ilgili birimimize iletilecektir.”

Yaşadığı mağduriyet sonrası acil bir şekilde çözülmesi gereken elektrik kesintisinin çözülmemesinden yakınan Doğrucan, muhatap firmanın cevabına “Eşimle şimdi görüşüldü... Ancak elektrik olmayınca bu makine çalışmıyor, br çöp kovası kanlı peçetem oldu... Boğazımdaki kanül denen boru, elektrik geldiğinde bu hali aldı.. Boyun bandı kırmızı değil krem rengi normalde... Soğuk buhar pıhtılaşmaya yardımcı” ifadeleriyle cevap verdi.

Yaşanan elektrik kesintisi süresince büyük bir zorluk çeken Doğrucan adeta ölümle burun buruna geldi. Elektrik kesintisinin sona ermesiden sonra sosyal medya hesabından son durumu paylaşan Doğrucan, "Neyse toplanalım biraz en azından makalemizi yazamasak da kitap okuyalım... Wittgeinstein metodu, hala Türkçe perspektif çalışmaları için kullanılabilir... bu eseti seviyorum, çünkü WİTT. efendinin farkedilmemiş yönlerine neşter vurup patoloji yapıyor" şeklinde ifadeler kullandı.