KANAYAN YARAYA TUZ BASAN MESAJ!

Lider TV’de yayınlanan Dobra Dobra programından sonra harekete geçen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, mahkemece iptal edilen Kırcami imar planlarıyla ilgili, aralarında davayı da açan Şehir Plancıları Odası'nın bulunduğu meslek odalarını harekete geçirmişti. Önceki gün Kırcami'de çözümden yana olduklarını belirten Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Manavoğlu, bugün servis edilen basın bülteninde, “Planlaması ve tekniği doğru yapılmış yeni imar planına odamızca katkı koyulacak olup eskinin devamı olan planlamaların odamızın kabul kriterlerinden uzak olacağı açıktır” ifadelerine yer verdi. Manavoğlu’nun açıklamasına jet hızında karşılık veren Muratpaşa Belediyesi ise, “Antalya ve Kırcami düşmanlığı teknik gerekçelerin arkasına gizlenmektedir. Bölgenin imara açılıp açılmamasını, yeniden tartıştıracak bir süreci asla başlatmayacağız” dedi.

LİDER TV’DEN KIRCAMİ’DE CANLI YAYIN

Antalya’da şehir Plancıları Odası’nın başvurusu üzerine Bölge İdare Mahkemesi 1481 futbol sahası büyüklüğündeki Kırcami bölgesiyle ilgili imar planını iptal etmişti. 3 yıl önce imar planına göre arsa tapularını alan mahalle sakinleri, mahkemenin verdiği kararla şoke olmuştu.  Üst mahkemenin de kararı onaması üzerine 40 yıldır devam eden Kırcami planlarında tekrar başa dönülmüştü. İptal edilen planla ilgili bundan sonra yapılması gerekenler ise Lider TV’de gazeteci Ahmet Demir’in hazırlayıp sunduğu Dobra Dobra Programında masaya yatırılmıştı.

ÜMİT UYSAL’DAN KIRCAMİ SEFERBERLİĞİ

Kırcami sakinleri ile belediye bürokratları ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilen o programa Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da telefon bağlantısıyla katılmıştı. Canlı bağlantıda sorunun çözümü için çalışmaların devam edeceğini açıklayan Başkan Uysal,  Kırcami Bölgesi Geliştirme Güzelleştirme Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Ayanoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte aralarında davayı da açan Şehir Plancıları Odası’nın da bulunduğu meslek odalarını ziyaret etti.

DAVAYI AÇAN, ŞEHİR PLANCILARI ODASI!

Başkan Uysal ile beraberindekilerin ilk durağı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi oldu. Şube Başkanı Okan Hançer ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı görüşmede Başkan Uysal’ın ikinci durağı aynı zamanda planların iptaline neden olan davayı açan Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi oldu. Şube Başkanı Ebru Manavoğlu’nun da katıldığı görüşmede Başkan Uysal, mahkemenin iptal kararında, hukuken yürürlükte olmayan kentin 100 bin ölçekli imar planını gerekçe göstermesinin doğru bir yaklaşım olmadığını savundu.

MANAVOĞLU'NDAN "YENİ İMAR PLANI" ŞARTI

Şube Başkanı Manavoğlu ise, Kırcami'de çözümden yana olduklarını söyledi, “Kırcami'de plana karşı olmadık" dedi. Görüşmenin sonunda Başkan Uysal ve Şube Başkanı Manavoğlu, bugün Kırcami gündemiyle Muratpaşa Belediyesi'nde bir çalışma toplantısı yapılmasını kararlaştırdı ancak Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi tarafından servis edilen basın bülteninde kafalar karıştı. Açıklamada, “Planlaması ve tekniği doğru yapılmış yeni imar planına odamızca katkı koyulacak olup eskinin devamı olan planlamaların odamızın kabul kriterlerinden uzak olacağı açıktır” denildi.

ÜMİT UYSAL’DAN “KIRCAMİ DÜŞMANLIĞI” ÇIKIŞI

Söz konusu açıklamaya jet hızında karşılık veren Muratpaşa Belediyesi ise açıklamasında şu  ifadeler yer verdi:

“Şube Başkanı Ebru Manavoğlu’nun da katıldığı toplantıda Kırcami imar planlarına ilişkin yeni süreçte nasıl bir yol izleneceği belediyemiz tarafından paylaşılmış ve odanın bu sürece dahil olması istenmiştir. Sayın Manavoğlu da planlama sürecine ilişkin eleştirilerini dile getirmiş Kırcami imar planına karşı olmadıklarını açıklamıştır. Ancak o toplantıda konuşulmayan, dile getirilmeyen konular odadan yapılan bir açıklamayla kamuoyunun gündemine taşınmıştır. Tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen üzülerek görüyoruz ki, bugün Antalya ve Kırcami düşmanlığı teknik gerekçelerin arkasına gizlenmektedir. Muratpaşa Belediyesi olarak bölgenin imara açılıp açılmamasını yeniden tartıştıracak bir süreci asla başlatmayacağız.”