Kanalın hali isyan ettirdi

Santral ve Ünsal mahallelerinin ortasından geçen kanala su verilmediği için koku ve sivrisinek sorunu had safhaya ulaştı. Mahalle sakinleri durumdan rahatsızlığı dile getirerek, yetkilileri göreve davet etti.

Kepez ilçesine bağlı olan Santral ve Ünsal mahallelerinin ortasından geçen su kanalında havaların da ısınması sebebiyle koku ve sivrisinek popülasyonunda artış yaşandı. Sudaki balıkların öldüğü, kanalda koku ve sivrisinek oluştuğunu bu nedenle mahalle sakinlerinin durumdan şikayetçi olduğunu ifade eden Santral Mahallesi Muhtarı Yavuz Karacan, “Kanala su salmıyorlar. Bu taraf imarlı bölge olduğu için ‘öncelikli olarak tarımsal alanlara su veriyoruz’ diye yanıt alıyoruz” dedi. 


MAHALLELİ SİKAYETÇİ
Su verilmeyecekse temizlensin talebinde bulunduklarını belirten Karacan “Temizleyin diye talepte bulunuyoruz temizleyen yok. Su olmayınca bütün balıklar ölmüş ve yüzeye çıktı.  Ayrıca koku oluyor ve sivrisinek oluştuğu için mahalleli şikayetçi” diye konuştu. 


“SU VERİLMEYECEKSE KAPATILSIN”
“Biz buna çözüm istiyoruz” diye isyan eden Karacan, “Su verilmeyecekse kapatsınlar o zaman. Bizim burada gecekondularımız var. Bahçemizde; limonumuz, portakalımız her şeyimiz var. İmarlı diye onları sulamayalım mı? Herkesin dinamoları boş bekliyor. Bahçelerimize su veremiyoruz” diye kaydetti. 


Ünsal Mahallesi ile Santral Mahallesi’nin ortasından geçen kanaldan şikayet eden Ünsal Muhtarı Ali Yaylalı ise mahallelinin koku ve sivrisinekten şikayetçi olduğunu ve çözüm bulunmasını istedi. Yaylalı konuşmasında “Sıkıntı hepimizin sıkıntısı, koku yapıyor ve sivrisinek var ve halkın şikayeti bu yönde sorun hepimizin sorunu” dedi.