KANAAT ÖNDERLERİ İFTARDA BULUŞTU

Antalya Kanaat Önderleri Platformu, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte iftar programı düzenledi.

Antalya Kanaat Önderleri Platformu’nun Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği iftar yemeğinde siyasi partilerin temsilcileri, belediye başkanları, platform üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar, iş insanları, gazeteciler, akademisyenler bir araya geldi. Programda okuduğu şiirlerle geceye renk katan ve selâmlama konuşması yapan platformun kurucular kurulu üyesi Gürsel Kaya, kanaat önderliğinin tanımından, toplumdaki yeri ve öneminden bahsetti. Sivil toplum kuruluşlarının demokratik ülkelerdeki önemine değinen Gürsel Kaya, “Sivil toplumun gücünü hissetmeyen ve hissettirmeyen toplumların, geleceğe dair söyleyecek sözleri olamaz. Yaşadığı kente ve ülkesine dair sözü olan herkesi aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Platformun kurucu başkanı İbrahim Bodur da platformun amacından ve hedeflerinden bahsetti. On aylık çalışmaları hakkında bilgiler veren Bodur, “Ülkemize ve şehrimize hizmet etmek, atanmışları ve seçilmişleri doğru yönlendirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hiç bir siyasi parti farkı gözetmeden merkezde ve ilçelerdeki örgütlenmemizi tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 28 yıllık siyasi hayatında sivil toplum kuruluşlarıyla ve kanaat önderleriyle sürekli fikir alışverişinde bulunduğunu, onlarla istişare ederek birlikte yol yürüdüğünü ifade etti.  Kanaat Önderleri Platformu’na çalışmalarında başarılar dileyen Böcek, “Ortak akılla, doğup büyüdüğümüz şehri yönetmeye devam edeceğiz. Bu akşamki birliktelikten, dostlarımızı aramızda görmekten son derece mutlu oldum, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Pandemi sürecinde yaşadığım sağlık sorunlarında da beni yalnız bırakmadınız. Biz birlikte olursak, çözemeyeceğimiz sorun kalmaz. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarını ve kanaat önderleri platformunu çok önemsiyorum. İstişarelerimiz sürecek; sen ben yok, biz varız” dedi.

Böcek katılımcılarla ayrı ayrı ilgilenerek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Program, Tasavvuf Musikîsi ve ilâhiler eşliğinde devam etti.

HABER MERKEZİ