KAN DONDURAN CİNAYET İÇİN ‘ADALET KAMPANYASI’ BAŞLATILDI

Doğa savunucusu Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çiftinin ölümünün 4’üncü yılında davanın kapatılmaması ve azmettiricilerinin bulunması için çiftin kızı Emine Büyüknohutçu tarafından sosyal medyadan "adalet kampanyası" başlatıldı

Antalya'nın Finike ilçesinde taş ocaklarına karşı verdikleri mücadele ile bilinen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu davasında savcılık ‘azmettiriciler kim’ başvurusuna takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine çiftin kızı Emine Büyüknohutçu, soruşturmanın etkin yürütülmediğini belirterek bugün itibariyle “adalet kampanyası” başlattı.

“DESTEĞİNİZİ RİCA EDİYORUZ”

Emin Büyüknohutçu sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Yarın Büyüknohutçu çiftinin katledilişinin 4. yılı. Davanın kapatılmaması ve azmettiricilerinin bulunması için yarın saat 14.00'de kampanyamıza desteğinizi rica ediyoruz. Saat 13.50'de ilk twit bu hesaptan atılacaktır. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Doğa savunucusu Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çifti 9 Mayıs 2017’de Antalya’nın Finike ilçesine bağlı Kızılcık yaylasındaki evlerinde öldürüldü. Soruşturmanın iki şüphelisi olan ve yaylaya yaklaşık 10 gün önce taşınan Ali ve Fatma Yamuç çifti tutuklanmıştı. Ali Yamuç, tutuklandıktan sonra yazdığı mektupta Büyüknohutçuları mermer ocağı şirketlerinin isteğiyle para karşılığında öldürdüğünü itiraf etti ve hakkında dava açılmadan önce cezaevinde intihar etti. Eşi Fatma Yamuç ise kendine yöneltilen suçlamalardan beraat etti.

HABER MERKEZİ