KAMP RAPORU

Yeni sezonu Pazar günü Galatasaray karşısında açacak Antalyaspor, 26 günlük kamp serüvenini tamamladı. 7 transferini kamp dönemine yetiştirmeyi başaran Kırmızı-Beyazlılar, 4 futbolcusuna ise kadrosunda yer vermedi. Burdur ve Almanya’da 6 hazırlık maçına çıkan Akrep, bu mücadelelerden istediği sonuca ulaşamazken, tek galibiyetle kampını tamamladı.

Süper Lig’de geçen sezonun ikinci devresine damgasını vuran takımlardan olan Antalyaspor, yeni sezona da kaldığı yerden devam etmeyi hedefliyor. Ligde çıktığı son 16 maçta rakiplerine boyun eğmeyen Kırmızı-Beyazlılar, bu serisini sürdürmek için Pazar günü Galatasaray’ı ağırlayacak. Zorlu maraton öncesi Burdur ve Almanya’da çalışma yapan Antalyaspor, 26 günlük yoğun çalışma dönemini de geçtiğimiz hafta sonu noktaladı

İLK ADRES BURDUR

Antalyaspor, yeni sezon öncesi ilk adres olarak Burdur’u belirledi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne bağlı olan kamp merkezinde çalışmalarını sürdüren Kırmızı-Beyazlılar, Eibar ile kiralık sözleşmesini tamamlayan Gustavo Blanco Leschuk, Erkan Eyibil, Ersin Zehir ve Berat Onur Pınar dışında tüm futbolcularına ve alt yapıdan 10 ismi kafileye dahil etti. Kiralık olarak yollar ayrılan Mert Yılmaz; Ümraniyespor’un, Bahadır Öztürk ise Rizespor’un kampına giderek Burdur’dan erken ayrılan isimler oldu. Kırmızı-Beyazlıların tarihinin bonservis rekorunu kıran Doğukan Sinik de Antalyaspor’a Burdur’da veda eden 3’üncü isim olarak dikkat çekti.

3 TRANSFER İLK ETAPTA YER ALDI

Dış transferde 7 futbolcuya imza attıran Antalyaspor, bunların 3’ünü Burdur kampına yetiştirdi. Kırmızı-Beyazlıların ilk transferi Alperen Uysal ile birlikte Soner Aydoğdu ve Ömer Toprak, tüm kamp döneminde şans bulan 3 yeni transfer olarak öne çıktı.

ALMANYA SERÜVENİ

Kırmızı-Beyazlılar, ikinci etap çalışmalarını ise Almanya’da yaptı. Almanya’nın Hannover ve Bielefeld bölgelerinde çalışma yapan Antalyaspor’da bu dönemde ayrılan isim olmazken, 4 yeni transfer kampa dahil oldu. Sam Larsson ve Haji Wright tüm kamp döneminde kadroda yer alırken, Alassane Ndao ve Cemali Sertel ise sonradan takımdaki yerlerini aldı.

PROVALAR TAT VERMEDİ

Burdur ve Almanya’da yapılan çalışmalar kapsamında Antalyaspor 6 hazırlık maçına çıkarken, aldığı sonuçlar beklentilerin altında kaldı. Burdur’da ve Almanya’da 3’er hazırlık maçına çıkan Akrep, tek galibiyet alabildi. Burdur’da Ukrayna ekibi Metalist Kharkiv ile ilk hazırlık maçına çıkan Antalyaspor mücadeleden 1-0 yenik ayrıldı. Başakşehir ile 0-0 berabere kalan Akrep, Bodrumspor’u 2-0 ile geçerken, tek galibiyetini de 1. Lig ekibi karşısında elde etti.

Almanya’da oynanan karşılaşmalarda Bundesliga ekibi Bochum’a 6-2, Bundesliga 2 temsilcisi Paderborn’a 1-0 kaybeden Kırmızı-Beyazlılar, Almanların dev ekibi Borussia Dortmund ile de 1-1 berabere kaldı. Antalyaspor, 60 dakika oynanan antrenman maçında ise Hollanda ekibi Twente’yi 3-1 mağlup etti.

TÜM GOLLER FARKLI İSİMLERDEN

Çıktığı 6 hazırlık maçında 5 gol kaydeden Antalyaspor’da tüm sayılar farklı isimlerden geldi. Hazırlık maçlarında ilk golü kaydeden Gökdeniz Bayrakdar olurken, genç futbolcu ile birlikte Sinan Gümüş, Bodrumspor’un ağlarını havalandıran isimler oldu. Ghacha ve Haji Wright Bochum ağlarını sarsarken, Borussia Dortmund karşısında golü bulan isim ise Ndao oldu.