KALİTE SORUNU

Sezon başında koyulan ilk 5 hedefinin aksine düşme korkusuyla geçen uzun sürenin ardından son 4 haftada 7 puanı hanesine yazdıran Antalyaspor, buna karşın rahat bir nefes alamadı.

Alt taraftaki takımların puan almaya devam etmesi, ligden çekilen takımlardan gelecek hükmen galibiyetlerle ilgili olarak rakiplerine göre dezavantajının bulunması, son 4 haftada alınan puanları çok da anlamlı hale getiremedi.

Ancak Kayserispor karşısında alınan farklı galibiyet takımda bir heyecan yarattı. Yeni Başkan Sabri Gülel’in de ilk maçı olması sebebiyle Adana Demirspor mücadelesi ayrı bir önem taşıdı.

Tüm bunların ışığında Nuri Şahin, Kayserispor zaferinden zorunlu değişiklik dışında hamle yapmadı. Cezalı Fernando’nun yerine hafta boyunca Erdal Rakip’i hazırlayan Şahin, hastalık sebebiyle bu planını uygulayamadı. Sağ bek Bünyamin Balcı’yı Beşiktaş maçındaki gibi orta sahaya çeken Şahin, boşalan bölgeyi de Floranus ile doldurdu.

İlk yarım saatte özellikle Haji Wright ve Fredy ile rakibine karşı boy ölçüşen Antalyaspor’da diğer futbolcuların aynı seviyeye ulaşamaması sebebiyle deyim yerindeyse nakavt oldu. Özellikle Erdal Rakip’in yerine 11’e dahil olan Floranus’un tamamen yokları oynadığı ilk devrede birbirinin kopyası gibi iki savunma hatasıyla gelen goller, oyunu erken bitirdi. Güray Vural’ın da belki de transfer olduğu günden bu yana ortaya koyduğu en kötü performans, kötü sonu hazırlar nitelikteydi.

Açıkçası maçın 4’e, hatta 5’e gitme olasılığını engelleyen de Helton Leite oldu. 59’da kurtardığı penaltı, kafa olarak dağılan takımın konsantrasyonunu yerine getiren hareket oldu.

Sonuç olarak takımda net bir kalite sorunu var. Ne yazık ki vasat üstü oynayan birkaç oyuncuya diğer futbolcular eşlik edemiyor ve bu ciddi bir sorun haline gelmeye başladı.