KALİFORNİYA YANIYOR
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde farklı noktalarda devam eden yangınların en büyüğü olan Dixie yangınında çok sayıda ev ve diğer yapılar alevlere teslim oldu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde farklı noktalarda devam eden yangınların en büyüğü olan Dixie yangınında çok sayıda ev ve diğer yapılar alevlere teslim oldu.
ABD'de aşırı sıcaklar nedeniyle başlayan orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Kaliforniya'nın kuzeyinde eyaletin en büyük orman yangını olan Dixie yangınında engebeli arazide hızla yayılan alevler çok sayıda evi küle çevirdi.
14 Temmuz'da başlayan Dixie yangınında Indian Falls köyündeki 10'dan fazla ev ve diğer yapılar alevlere teslim oldu. İtfaiye teşkilatından yapılan açıklamada, yangının Plumas ve Butte ilçelerinde 181 bin dönümden (73 bin 200 hektar) fazla alanı küle çevirdiği, sınırlı erişime sahip uzak bir bölgede devam eden ve doğuya doğru ilerleyen alevler karşısında çalışmaların güçlükle sürdürüldüğü belirtildi.
Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, orman yangınlarının "kişilerin ve mülklerin güvenliği için aşırı tehlikeye" yol açtığını vurgulayarak, kuzeydeki 4 ilçede acil durum ilan etti.
İHA
Antalya'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 1'i çocuk 4 kişi yaralandı.
Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde jandarmanın bir işletmeye gerçekleştirdiği operasyonda çok sayıda elektronik sigara ve kaçak tütün ele geçirildi.
Antalya'da yabancı uyruklu damat ve gelinin düğünde bulunduğu sırada evleri yandı.
Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, hakkında 15 ayrı suçtan toplam 17 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 41 adet suç kaydı olan firari İ.M. yakalandı.
Antalya'da Sahil Güvenlik ekipleri tarafından düzensiz göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye yönelik yapılan operasyonda 3 lastik bot içerisinde 25'i çocuk olmak üzere 80 göçmen kurtarıldı.
Antalya'da yaptığı kaza sonrası yasal sınırın 5 katı alkollü olduğu tespit edilen sürücü jandarma ve sağlık ekibine zor anlar yaşattı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2 yaşındaki çocuğun darbedilmesine ilişkin müfettiş görevlendirdi
Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, seyyar satış yapan bir aracın bagajında 4 kasa içinde 85 kilo kokmuş balık ele geçirdi. Şahıs hakkında tutanak tutulup, cezai işlem uygulanırken, balıklar imha edildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 7 günde 62 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 388 kişinin yaralandığını bildirdi.
Antalya’da meydana gelen trafik kazası sonrası çıkan kavgada motosiklet sürücüsü araçta bulunan 2 kişiyi bıçakla yaraladı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz