KALEMİMDEN DAMLAYANLAR

Duyduğun her şeye inanma,
Elindeki her şeyi harcama,
Ve de canının istediği kadar uyuma.
O kadar kısa ki hayat   elindeki en değerli şey olan zamani ,canının istediği kadar uyuyarak  harcayamazsın,harcamamalısın .
Ne para ile ne mal ile ne mülk ile geçen zamanın on dakikasını bile geri getiremez sana .. Hayallerine , isteklerine ,arzularına seni ulaştıracak tek şey zaman.. Har vurup harman savurduğun paranı geri getirebilirsin belki ama zamanın hiç geri geldiği görülmedi .. Yer ile gök arasında sana verilen sürenin bir sonu var ve bu süreye sığdırman gereken güzellikler,  yaşaman gereken mutluluk ve huzur var ..

Mesela "Seni seviyorum” diye, inanarak   söyle sevdiklerine ,sarılarak sımsıkı hisset ve hissettir sevgiyi korkma sevdiğini söylemekten, kıymetini bil hayattaki sevdiklerinin ..
Biliyorum   seni seviyorum diyen bir annen baban hiç olmadı ... Onlarda sevgiyi itiraf etmenin büyüklerinin yanında çocuğunu sevmenin büyük  saygısızlık olduğu bir kültürde ancak gözleri ile sevgilerini hissettirebildiler  sana  hoşgör ... Ama sen yapma  sevdiklerine sarıl ve yüreklerine dokun …

İnsansın hata yapabilir ,hatandan geri dönebilirsin.. Özür dilemekten çekinme hatta karşındakinin gözlerinin içine bakarak özür dileki değerli hissetsin..
"Özür dilerim" doğru zamanda ve içtenlikle kullanıldığı zaman bütün insani ilişkilerinde sihir etkisi yaratır.

Kazandığın zaman böbürlenme lütfen .. Böbürlenmek ancak kendinden haberi olmayan insanlara yakışır.
İyi bir insan olmak mütevazı ve alçak gönüllü olmayı gerektirir . İnsanlara temas edebilmenin, onlara dokunabilmenin altın anahtarı budur.

Kaybettiğin hiç bir şey için mazeret arama, kabullenici ol ve  nerde hata yaptım diye kendine sor.
Kazanmak kadar kaybetmekte insana dair  çünkü...  Bu başarısızlık değil tecrübe , geleceğe yatırım ,al cebine koy.. Gün gelecek sana paranın kazandıramadığını bu tecrübe kazandıracak ...

İnsanların sende ilk dikkat ettikleri şey tavır ve hareketlerin.... Olduğun gibi olmayı seç .. 
Sessizliğin bazen en iyi cevap olduğunu unutma.. Bilirsin "anlayana sivri sinek saz ,anlamayana davul zurna az " uğraşma zaman kıymetli ...

Mutluluk kendiliğinden gelmez, Senin tercihlerinin, emeğinin ,sabrının yani  bilfiil yaptıklarının sonucudur..

Kaynağını sevmiyorsun diye iyi bir fikri halının altına süpürme  değerlendir .. Belki en büyük başarı o halının altına süpürdüğündedir.

Yapman gerekeni neşe içinde yap . Pozitif ol , İlham bekleyerek vakit kaybetme.
Sen başla ilham gelecektir...

Daha çok kitap oku, daha az televizyon izle...
Kitap kokusunda ara huzuru televizyonun o sahte yüzünde değil ..

Öğrenmeyi öğren.. Bilgi toplumunun oluşmasında gerekli kavramlardan biri  öğrenmeyi öğrenmektir .. Sen kendine ait  öğrenme sorumluluğunu üstlen, kendi öğrenme tercihlerine ilişkin özelliklerini tanı..

Unutma, ne kadar çok bilirsen o kadar daha az korkarsın hayata dair olan her şeyden .. Güç bilekte değil yürektedir... Hakkaniyetli ol sana yapılan her haksızlığa karşı güçlü dur .
Haklının yanında dur ki ...
Çocuklarının en iyi öğretmeni ve antrenörü sen ol.. Özgüvenli ,güçlü  ve vicdanlı yetiştir onları..

Neyin ne olduğunu iyi bil ve ufak tefek sıkıntıları gerçek sorunlarla karıştırma..

  Her fırsatta çocuklarının elini tut ve öp varlığın onun varlığına güç olsun .. Evlat doldurulacak bir kap değildir. Sadece sevgi ile büyütülecek bir candır.
Elini tutmana izin vermeyeceği zaman çok çabuk gelecektir...

   İyi ve dürüst bir hayat yaşa .
Başkalarıyla sağlıklı ilişki kurabilmek için ilk önce kendinle iyi anlaşman gerek.Kendini sevmek zordur , bunun için bir başlangıç yap ve kendine dürüst davran, gerçekleri görmeye niyet et. Duyguların örtüsünden sıyrılıp gerçek benliğine yol al..

Yolun sonunda huzur ve mutluluk var ..

Günün Sözü

Erkek övgüyle
Kadın ilgiyle
Çocuk sevgiyle yaşar