Kaleiçi’nde yine ‘çöp’ manzarası

‘Sahipsiz kent’ Antalya’nın gözde lokasyonlarının başında gelen Kaleiçi’nde yine tepki çekecek görüntüler kaydedildi. Kurban Bayramı nedeniyle tatilcilerin akınına uğrayan Kaleiçi’nin çöpten geçilmemesi tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz mayıs ayında ‘Kaleiçi’nde Çöp İstilası’ başlığıyla manşetimize taşıdığımız Antalya’nın kanayan yaralarından biri haline gelen çöp sorunu Kurban Bayramı’nda da kendini gösterdi. 9 günlük bayram tatilini nedeniyle kente akın eden yerli ve yabancı tatilciler gördükleri manzara karşısında adeta şoka uğradı. Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde olan tatilcilerin gözde lokasyonu olan Kaleiçi’nde bayram yoğunluğu nedeniyle çöp dağları oluştu. Vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntülerde Antalya’nın kalbi olan Kaleiçi’ndeki çöp manzarası ve pis koku tepkiyle karşılandı. Daha öncede birçok kez aynı manzaranın yaşandığı Kaleiçi’ndeki çöp sorununun bir türlü çözüme kavuşturulamaması ve her geçen gün aynı manzarayla karşılaşılması vatandaşlara isyan bayrağını çektirdi.


Vatandaşlar Kaleiçi’nde yaşanan çöp sorunundan dolayı Muratpaşa Belediyesi’ne tepki gösterirken, sorunun çözüme kavuşturulması için yetkilileri göreve davet etti.