KALEİÇİ’NDE ANTİKA RÜZGARI

Geri Dönüşümcüler Dernek Başkanı Kemal Şentürk, yaklaşık 5 yıldır faaliyete geçirdiği antika müzayede çalışmalarını sürdürüyor. Koronavirüs sebebiyle ara verilen mezatlar, haftanın 2 günü Konak Kafe’de kaldığı yerden devam ediyor

Kaleiçi’nde Pazartesi ve Cuma günleri saat 20.00’da Konak Kafe’de gerçekleştirilen antika müzayedesi koronavirüs gölgesinde tüm hızıyla devam ediyor. Pandemi dolasıyla ara verilen müzayedenin artık haftanın 2 günü tüm sevenlerine kapısının açık olduğunu söyleyen Antalya 2'nci El Eşya Ev ve Geri Dönüşümcüler Dernek Başkanı Kemal Şentürk, “Koronavirüsten dolayı herkes gibi bizlerde ara vermiştik. Şimdi tekrardan tüm tedbirleri alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Oturma planımızı sosyal mesafeye uygun bir şekilde ayarladık. Maskesi olmayan müşterilerimize buradan maske temini de gerçekleştiriyoruz.” dedi.

ANTİKA SEVERLERİN SAYISI ARTTI

Antalya’da mezat evlerinin temelini atan Başkan Şentürk, yaklaşık 5 yıldır antika eşyaları belirledikleri yerlerde satışa sunarak insanlara geri dönüşümü aşıladıklarını söyledi. Antalya’da daha önce antika üzerine bir kültür çalışmasının olmadığına değinen Şentürk, “Eskiye oranla daha çok farkındalık oluşturduk. Sosyal medyanın etkisiyle antika eşyalar insanların daha çok ilgisini çekmeye başladı. Müşteri sayısı artarken bir diğer yandan geçim kapısı oldu. 2’nci el eşyalar yeni sahiplerine ulaşarak geri dönüşüme de katkı sağlamış oluyor.” diye konuştu.

MÜZAYEDENİN ADRESİ ‘KONAK KAFE’

Haftanın 2 günü gerçekleştirilen müzayede antika severleri Konak Kafe’de ağırlamaya devam ediyor. Antalya’nın birkaç yerinde daha müzayede yapıldığını söyleyen Şentürk, “ Diğer yerlere nazaran en işlek olan, güzel parçaların geldiği yer burası. Antika severlere hakkını veren bir müzayede salonu oluşturduk. Müzayedelerin en güzel yani 100 liralık bir eşyayı 10 liraya alabilirsiniz. Bu tamamen şansınıza bağlı.” diye ekledi. Mezata katılan vatandaşlar, her hafta severek geldiklerini ve eşya satın almasalar bile  burada olmaktan aşırı keyif aldıklarını dile getirdi.

 Bayram OKUDAN