Kalede hayal kırıklığı

Antalyaspor’da Helton Leite’nin yerine kaleyi devralan Kenan Piric, ilk 4 haftada gösterdiği performansla büyük hayal kırıklığı yarattı. 4 haftası geride kalan sezonda tüm maçlarda 90 dakika sahada kalan Boşnak kalecinin yaptığı kurtarış sayısı, yediği gol sayısının gerisinde kaldı.

Helton Leite’nin takımdan ayrılma kararı almasının ardından Antalyaspor’da kalenin emanet edildiği Kenan Piric, geride kalan 4 haftada beklenen performansı sergileyemedi. AEK Larnaca ile yollarını ayırmasının ardından Antalyaspor’un yolunu tutan 30 yaşındaki eldiven, beklentileri karşılayamadı. 4 maçta ilk 11’de sahaya çıkan Boşnak eldiven, dikkat çekecek bir istatistiğe imza atarken, yaptığı kurtarış sayısı, yediği gol sayısının gerisinde kaldı.

11 GOL YEDİ, 8 KURTARIŞ YAPTI

Bu sezon oynanan Göztepe, Beşiktaş, Hatayspor ve Başakşehir maçlarında kaleyi koruyan Kenan Piric, 4 karşılaşmada toplam 11 golü kalesinde görürken, 8 şutta da topun filelere gitmesine engel oldu. 30 yaşındaki kaleci, bu istatistikle birlikte yediği gol sayısı, yaptığı kurtarış sayısını geride bıraktı.

YAPTIĞI KURTARIŞLAR

Göztepe maçında kalesine gol izni vermeyen Piric, gelen 2 şutta da başarı sağlarken, ikinci haftada oynanan Beşiktaş mücadelesinde ise gelen 5 şutun 4’ünde topu filelerinden çıkardı. 3-2 kazanılan Hatayspor karşılaşmasında 3 kurtarışa imza atan Piric, 5-2 kaybedilen Başakşehir mücadelesinde ise yediği 5 gole karşılık 2 kez kurtarış yaptı. 

MAÇ BAŞINA 2.75 GOL

Kenan Piric, 4 haftası geride kalan Süper Lig’de kalesinde en çok gol gören kaleci olarak da öne çıktı. 4 maçta 11 gol yiyen Piric, maç başına kalesinde 2.75 gol gördü. En çok gol yiyen kaleciler sıralamasında Piric’i 10 golle Adana Demirspor’un 15 yaşındaki eldiveni Deniz Dönmezer ve 9’ar golle Alanyaspor’dan Ertuğrul Taşkıran ile Hatayspor’dan Erce Kardeşler takip ediyor.