KALECİLERİN GÜNÜ

Son 3 maçından puan çıkaramamasına karşın son kaybedilen Fenerbahçe karşılaşmasının özellikle ilk yarısındaki oyunuyla beğeni kazanan Antalyaspor’da Nuri Şahin, aynı kadroyu sahaya sürdü.

Elinde fazla hamle şansı da bulunmayan genç teknik adam, bu konuda hem beklenen hem de doğru bir karar aldı.

Özellikle kale ve savunma anlamında fazla geniş alanı bulunmayan Nuri Şahin, bir anlamda mecburen benzer kadroları sahaya sürerek hareket alanı sağlamaya çalışıyor.

Fenerbahçe maçı kaybedilmiş olsa da gelecek adına umut veren futbolcu, oyunculara öz güveni geri getirmiş olacak ki Hatay karşısında da aynı hırsla sahaya çıktı. İlk 3 dakika içerisinde golü getirebilecek kadar baskı yapıldı.

Dakikalar ilerledikçe Hatayspor dengeyi kurarken, bu kez Antalyaspor kalesi şanslı dönemlerini yaşadı. Özellikle Saba ve Adekugbe’yle gol yaklaşan Hatay’a bu sezon skor katkısı sağlayamayan Luiz Adriano ile girilen pozisyonla yanıt verilmesine rağmen soyunma odasına taraflar golsüz girdi.

İkinci yarıya başlarken Nuri Şahin iki hamleyle başladı. İlk yarının verimsiz isimleri Luiz Adriano ve Fredy’nin yerine yine beklentileri karşılamayan Gökdeniz Bayrakdar ile Sinan Gümüş isimleri eklendi.

İlk yarı izlediğimiz iyi futbol, ikinci devrede seviyesini daha yukarıya çıkardı. Her iki takımın da galibiyet düşünmesi, seyir zevkini yukarılara çekti.

Her iki takım için de orta sahaların çok kolay geçildiği karşılaşmada özellikle 60’tan sonra her atak rakip kalelerde heyecan yarattı. Özellikle Fernando’nun geçtiğimiz sezondan kalan izleri hatırlattığı ikinci devrede Kırmızı-Beyazlılar güçlü bir hücum performansı sergiledi.

Futbolsever olarak ilk dakikadan son dakikaya kadar heyecanla izlediğim karşılaşmada tek eksik şey, gol oldu. 90’da dahi her iki takımın da net gol pozisyonları yarattığı karşılaşmaya kaleciler damgasını vurdu. Bu maçın heyecanına yakışır golleri izleyemedik. Ancak Fenerbahçe maçından sonra Hatayspor deplasmanında da Antalyaspor adına ortaya koyulan futbol, gelecek adına umut verici.

Devre arası transfer döneminde Nuri Şahin’in eline etkili ve derin bir kadro verilmesi halinde geçen sezon yeniden hatırlanabilir.