Kaleci Piric Antalyaspor'u taşıyor

Sezonun ilk 4 haftasında gösterdiği performansla saç baş yolduran Antalyaspor’un Boşnak eldiveni Kenan Piric, son 2 haftada toplamam 4 puanda önemli rol üstlendi. İlk 4 haftada kalesine gelen 19 şutta 11 gol yiyen deneyimli kaleci, Adana Demirspor ve Kasımpaşa maçlarında kalesinde adeta duvar ördü.

Helton Leite’nin takımdan ayrılmasının ardından Antalyaspor’da kaleyi devralan Kenan Piric, ilk 4 haftada gösterdiği performansla büyük hayal kırıklığı yaratırken, son 2 karşılaşmada gösterdiği performansla kötü gidişatına son verdi. İlk 4 haftada oynanan Göztepe, Beşiktaş, Hatayspor ve Başakşehir maçlarında kaleyi koruyan Kenan Piric, 4 karşılaşmada toplam 11 golü kalesinde görürken, 8 şutta da topun filelere gitmesine engel oldu. 30 yaşındaki kaleci, bu istatistikle birlikte yediği gol sayısı, yaptığı kurtarış sayısını geride bıraktı.

11 ŞUTA GEÇİT VERMEDİ

Transfer sezonunun son gününde Antalyaspor’da kaleci transferi yapılması ve kendisinin lisansının askıya alınması gündeme gelen Kenan Piric, sonrasında çıkılan 2 maçta kalesine adeta duvar ördü. Adana Demirspor ve Kasımpaşa maçlarında 4 puanı hanesine yazdıran Antalyaspor’da öne çıkan isimler arasında yerini alan 30 yaşındaki kaleci, kalesinde sadece 1 gol görürken, 11 şutta ise rakiplere geçit vermedi.

İLK 4 HAFTAYI GERİDE BIRAKTI

2-1 kazanılan Adana Demirspor mücadelesinde tam 8 kurtarış yaparak haftanın en başarılı kalecisi olan Piric, Kasımpaşa karşısında da 3 şutta topun kaleye girmesine engel oldu. Piric, böylece ilk 4 haftada yaptığı kurtarış sayısını, sadece 2 mücadelede geride bıraktı. 

“Cesur oynamalıydık”

Kasımpaşa deplasmanında 2 puan bırakan Antalyaspor’da Boşnak file bekçisi Kenan Piric, galibiyet için daha cesur bir oyun ortaya koymaları gerektiğini söyledi. Mücadele boyunca 3 kurtarış yapan ve bu performansıyla ilgili olarak “Görevimi yaptım” diyen deneyimli eldiven, Maça baktığımızda 0-0’lık sonuç için mutlu olabiliriz ama kırmızı karttan sonra daha cesur oynamalıydık. Bunu yapamadık” diye konuştu.

1 PUANA SAYGI 

Antalyaspor’un İngiliz futbolcu Andros Townsend ise 1 puana saygı duyulması gerektiğini söyledi. Deneyimli futbolcu, “Takım arkadaşlarım Kasımpaşa'nın zor rakip olduğunu söylemişti. 1 puana saygı duymalıyız. Ancak kırmızı karttan sonra gol için uğraştık fakat sonuca ulaşamadık” sözlerini kullandı.