KALE SAĞLAM HÜCUM GÜÇLÜ

Süper Lig'in ilk 5 haftasında en çok gol atan ve en az gol yiyen takım olma başarısı gösteren Alanyaspor, istatistiksel olarak da öne çıkmayı başarıyor.

Hücum hattının büyük bölümünü değiştren Turuncu-Yeşilliler, buna rağmen maç başına en çok isabetli şut çeken takımlar sıralamasında ilk basamakta yer alıyor. Maç başına 7.8 isbaetli şut ortalaması yakalayan Alanyaspor'u, 6.8 ile Galatasaray, 5.3 ile Kasımpaşa, 4.8 ile Erzurumspor ve 4.5 ile Başakşehir takip ediyor. Alanyaspor, ayrıca rakip ceza sahasında en çok topla oynayan takımlar sıralamasında da kendisine yer buldu. 5 maçta 109 kez rakip ceza alanında topla buluşan Alanyaspor; Başakşehir ve Fenerbahçe'nin ardından bu alanda 3. basamağın sahibi oldu.

KALEYİ DE KAPATIYOR

Bir maçı eksik Konyaspor ile birlikte en az gol yiyen takım olma unvanını da taşıyan Alanyaspor, kalesine en az isabetli şut çektiren ikinci takım konumunda. Maç başına 2 isabetli şut çektiren Konyaspor'u takip eden Antalya temsilcisi, maç başına kalesinde 2.5 isabetli şuta izin verdi.

KARAGÜMRÜK HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Süper Lig lideri Alanyaspor, pazar günü karşılaşacağı Karagümrük maçının hazırlıklarını da sürdürüyor. Haftanın ilk idmanına oldukça moralli çıkan Turuncu-Yeşilliler, ısınma çalışmasıyla başlayan ve yenileme idmanıyla devam ederken, antrenmanın son bölümünde dar alanda pas çalışması yapıldı.

FARUK ÇELİK