KALE DÜŞTÜ

13 maçlık yenilmezlik serisi yakaladığı dönemde ortaya koyduğu başarılı savunma futboluyla öne çıkan Antalyaspor, son haftalarda bu özelliğini kaybetti. Sakatlık ve hastalık sebebiyle büyük sorunlar yaşayan Kırmızı-Beyazlılar, son 10 maçta kalesinde tam 24 gol gördü.

SADIK ÇETİN SADAK

Süper Lig'in 15. haftasında Hatayspor'a evinde 6-0 kaybettikten sonra çehre değiştiren ve inanılmaz bir performans sergileyerek 13 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Antalyaspor, Türkiye Kupası'nda finale yükselmesinin ardından büyük düşüş yaşadı.

Hatayspor yenilgisinin ardından çıktığı 13 maçta sadece 7 gol yiyen Kırmızı-Beyazlılar, Türkiye Kupası'nda finale yükseldiği dönemden bu yana ise 10 maçta kalesinde tam 24 gol gördü. Türkiye Kupası'nda oynanan yarı finalden hemen önce Alanyaspor'dan 4 gol yiyen Akrep, sonrasında çıktığı 9 maçta da 20 kez kalesinden top çıkardı. Aynı dönemde puan olarak da oldukça düşüş yaşayan Antalyaspor, sadece 7 puan kazanırken, 7 maçtan ise yenilgiyle ayrıldı.

İÇ SAHADA EN KÖTÜ SERİ

Antalyaspor, iç sahada oynadığı maçlarda da savunma anlamında sıkıntı yaşıyor. Evinde oynadığı 19 maçta 24 puanı hanesine yazdıran Akrep, Antalya'da oynadığı son 4 maçtan ise puan çıkaramadı. Antalya Stadyumu'nda sırasıyla Sivasspor, Rizespor, Galatasaray ve Göztepe'ye kaybeden Kırmızı-Beyazlılar, iç sahadaki en kötü serisini de bu dönemde yaşadı.

EKSİKLER CAN YAKTI

Düşüşün en büyük nedenleri arasında takım içerisindeki sakatlık ve koronavirüs vakalarının gösterildiği Antalyaspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal, bu dönemde kadro kurmakta oldukça zorlandı.

DÜŞME ENDİŞESİ YOK

Türkiye Kupası'nda final heyecanı yaşayacak Antalyaspor'da Süper Lig ile ilgili olarak ise bir endişe yaşanmıyor. Düşme hattının en üst sırasında bulunan Ankaragücü ile arasında 5 puan bulunan Akrep, Trabzonspor ve Konyaspor ile karşılaşarak sezonu tamamlayacak. Düşme hattında yer alan ekiplerin kalan haftalarda kendi aralarında oynayacak olması Kırmızı-Beyazlıların en büyük avantajı olarak dikkat çekiyor.