KAHREDEN BEKLEYİŞ ÖLÜMLE SON BULDU

Lider TV’nin Turuncu Koltuk programına geçtiğimiz günlerde konuk olan Prof. Dr. Ömer Özkan, programda organ naklinin önemine dikkat çekerken kalp nakli bekleyen bir çocuk hastanın, kalp nakledilmezse 1 aylık ömrü kaldığını belirtmişti. 4 yıldır yapay kalple savaşan o çocuk, geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yumdu.

İbrahim Okumamış’ın hazırlayıp sunduğu Turuncu Koltuk programına konuk olan Prof. Dr. Ömer Özkan, program boyunca organ naklinin önemine dikkat çekmişti. 4 yıldır yapay kalple yaşayan bir çocuk hastanın kalp nakli beklediğini ve yapay kalbin daha fazla dayanamayacağını da sözlerine ekleyen Özkan, eğer nakil olmazsa çocuğun 1 aylık ömrü kaldığını açıklamıştı. Alınan bilgiye göre, Özkan’ın programda dikkat çektiği o çocuk hasta, kalp nakli yapılamadığı için geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti.

ASLINDA KALP BULUNMUŞTU

Prof. Dr. Özkan, programda hayatını kaybeden çocuk için kalp bulunduğunu ancak, o kalbin çocuğa uygun olmadığını açıklamıştı. Bulunan kalp uygun olmadığı için nakil olmadığını belirten Özkan, o kalbin bir başka çocuğa nakil edilerek hayat bulduğunu belirtmişti. Hayatını kaybeden çocuğun ailesinin nakil işlemi olumsuz olduğu için kahrolduğunu açıklayan Özkan, ailenin büyük bir yıkıma uğradığını kaydetmişti. Çocukta takılı olan yapay kalbin son evrede olduğunu ve ikinci bir cihazın takılamayacak durumda olduğunu bildiren Özkan, 1 ay içerisinde o çocuğun hayatını kaybedebileceğini söylemişti.

1 AY DAYANAMADI

 Kalp nakli gerçekleştirilemeyen minik çocuk, 1 ay bile dayanamadı. Yapay kalbin takılı olduğu minik bedeni daha fazla savaşamadı ve hayatını kaybetti.