KAFKAS’IN KADINLARI TAM GAZ ÇALIŞIYOR

Yaklaşık üç yıl önce Antalyalı İş Kadını Emel Yenigün tarafından temelleri atılan ve geçtiğimiz şubat ayında faaliyete geçen Kafkas’ın Kadınları Derneği çalışmalarına hız verdi.

Kafkas’ın Kadınları Derneği, kurulduğu günden bu yana çalışmaları ile gündemde kalıyor. Emel Yenigün, Mürvet Akalın, Sudeye Şahin, Bahar Pepe, Hatice İnce, Filiz Kaya ve Esin Tuncel ile birlikte 7 kurucu üyeden oluşan derneğin başkanlığını Emel Yenigün yapıyor. Kuruluş amaçlarının, Anadolu’dan Kafkasya’ya, Kafkasya dan Anadolu’ya kültür elçileri olarak çıktıkları yolda hem eğitim, hem turizm,  hem de sosyal sorumluluk projelerini hedefledikleri söyleyen Dernek Başkanı Emel Yenigün, ilk olarak şubat ayı başında Kafkasların başkenti olan Kars’ı dernek üyeleri ile birlikte ziyaret etti. Burada yaşayan kadınlara, salgın döneminde evde üretmeleri için elişi malzemeleri temin ederek ekonomilerine katkıda bulunmaları için çeşitli hediyeler götürdüler.

DERNEĞİN FAALİYETLERİ

İlk faaliyetlerini, Aydın Üniversitesi’nde eğitim gönüllüsü olarak çalışmış ve  hunharca katledilen Doktor Aylin Sözer’e adayan Kafkas’ın Kadınları Derneği,  birçok kız öğrencilerinin de muhtelif ihtiyaçları karşıladı. Mart ayında Isparta Sütçüler de yardıma ihtiyaç duyan bazı öğrencilerin ihtiyaçları karşılayan dernek, ayrıca yine mart ayında turizm amaçlı Kars ve çevre ilçelerine gezi düzenlendi. Doktor, Kişisel İletişim Uzmanı Müberra Kılıç’dan eğitimler alan dernek üyeleri, katkılarından dolayı Kılıç’a teşekkür etti.

HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Hedeflerinin, en kısa zamanda Kars şubesini açmak olduğunu söyleyen Yenigün, sonrasında Türkiye’nin birçok iline yayılmayı hedeflediklerini de ifade etti.  Kafkas’ın Kadınları Derneği Genel Başkanı ve aynı zamanda Antalya’da faaliyet gösteren Albatros Güzellik Kliniği ve Sanitas Travel ortaklarından Emel Yenigün , geçtiğimiz hafta sonu dernek üyeleri ile birlikte Kars’a geldi.

KARS VALİSİNİ ZİYARET ETTİLER

Kars Valisi Türker Öksüz’ü ziyaret eden Yenigün ve üyeler, Kars’ta yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kars’ta kadının sosyal hayatına dokunacaklarını ifade eden Genel Başkan Emel Yenigün, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının yetiştirilmesinde büyük görevler üstlenen ve geleceğin güçlü kadın liderlerini yetiştirmekten gurur duyacaklarını ifade eden Kafkas’ın Kadınları Derneği Genel Başkanı Emel Yenigün, sadece Kars’ta değil, Kafkasya’da ve ülkemizin her noktasında önemli projeler geliştirerek kadınlarımıza destek olacaklarını ifade etti.

HABER MERKEZİ