KAFAM KARIŞTI

Çarşamba günü İP Genel Başkanı Akşener grup toplantısında konuştu. Konuşması benim kafamı karıştırdı. Şöyle ki; konuşmasında Millet İttifakından, ortaklıktan hiç bahsetmedi. Aksine, İYİ parti olamasaydı; İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ne olacaktı diye sorup, bazılarına hatırlatmak lazım diyerek CHP’ye göndermede bulundu.

***

HDP’de benzer göndermeler ile sık sık CHP’nin kulağını çekiyor. CHP’nin kazandığı büyükşehirleri biz kazandırdık diyorlar.  En son altı kişilik masaya çağrılmadıkları için; Pervin Buldan " tıpış tıpış kapımızı çalacaklar" demişti. Akşener ve Buldan'ın bu söylemleri doğrudur. Ve; hepimizin malumu olan ‘’İP-HDP ortaklığının ispatıdır.

***

Gerçi Akşener, bundan birkaç ay önceki bir konuşmasında da ‘’İstanbul modelindeki gibi iktidara geleceğiz’’ diyerek de; HDP ile olan ortaklıklarını açık açık itiraf etmişti.

***

Akşener bu sefer millet ittifakına hiç değinmediği gibi sık sık İYİ Parti iktidarından bahsetti. İYİ partinin henüz iktidara gelmediğini ama kadrolarının iktidara ne kadar hazır olduğunu filan söyledi. Bu konuşmalardan benim çıkardığım sonuç; millet ittifakı ortakları arasında bariz anlaşmazlık olduğudur.

***

Cumhur İttifakında MHP her hangi bir koltuk talep etmeksizin AK Partiyi desteklemektedir. Ama millet ittifakı ortaklarının hepsi de koltuk peşindedir. Olmaz da; 2023 seçimlerinde millet ittifakı iktidara gelirse sizce ülkeyi yönetirler mi yoksa şuan kazandıkları belediyelerde yaptıkları gibi bölüşürler mi?

***

Çatal kazık yere girmez arkadaşlar. Daha muhalefetteyken birbirlerine düşenler, es kaza iktidar olurlar ise; ülkeyi yönetmezler, bölüşürler. Kasada para bitince de birbirlerine düşerler. Vatandaş olarak bizlerde dımdızlak ortada kalırız.

***

Dımdızlak kaldığımız gibi; Güneydoğu Anadolu bölgemiz elden gider. Bağımsız bir Kürdistan komşumuz mu olur, yoksa; özerk bir Kürdistan mı olur bilemem. Ama; ikisinden birisi olur.

***

Akşener’in konuşmasında aklıma takılan konulardan biriside; meğerse Türkçe’mizi katlederek ‘’Geççek’’ diye şarkı söyleyen zevat sanatçıymış.

***

Sanatçılarda el öpmez, elleri öpülürmüş. Nasıl yani ya! Biz halk olarak Tarkan’ın elini mi öpmemiz gerekiyor?  Parmaklarına zil takıp oynayan, şarkı söyleyebilen herkes sanatçı mı? Bu ne saçmalıktır! Muhalefetteyken bize Tarkan’ın elini öptürmeye kalkanlar; Allah muhafaza iktidar olursa ne yaptırmazlar.

***

Son aklıma takılan şey ise, Akşener; Erdoğan’a ‘’Bostan korkuluğu gibi oturuyor’’ dedi. Anlaşılan Meral hanım 15 sene geride kalmış. Çünkü; Cumhurbaşkanlığı koltuğunda " Bostan korkuluğu "gibi yedi sene oturup, yüzlerce teröristi affetmekten, kırmızı ışıkta beklemekten ve de Ecevit' e anayasa kitapçığını fırlatarak bizi bir gün de yarı yarıya fakirleştirmekten başka icraatı olmayan zat, 15 sene önce gitti.

***

Birisi muhtereme bunu da söylesin! Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla...