KAFA KARIŞTI

18 Mayıs'ta oynanacak Türkiye Kupası finali öncesinde Beşiktaş'ın şampiyonluk yolunda rahatladığı bir dönemde Antalyaspor, Göztepe karşısında sahaya çıktı.

Ligin sona ermesinin ardından kupa finalinin oynanacak olması, Beşiktaş'ın son haftaya kadar yarışı sürdüreceği düşüncesiyle bazı kesimler tarafından avantaj olarak görülse de gelinen noktada bunun ortaya çıkmasının zor olduğunu gördük.

Kırmızı-Beyazlıların da mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı karşılaşmada daha baskılı olmasını bekliyorduk. Antalyaspor'un erken gelen golü, belki de motivasyonu bozdu. 0-0'ı iyi oynayan Akrep, erken gelen golle bir anlamda oyunu geride kabul etmeye başladı.

Zaman zaman fırsatlar yakalansa da ortaya koyulan pasif oyunun karşılığında Göztepe'nin golü gecikmedi. 31. dakikada gelen gol, bir anlamda Antalyaspor'u silkelese de devreye kadar üstünlüğü ele geçiremedi.

İkinci yarıya da durgun başlayan Antalyaspor özellikle skorun 2-2'ye gelmesinin ardından daha atak görünse de şansı yanına alan Göztepe, 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Bu kayıp, uzun vadede Antalyaspor'un hesaplarını alt üst etti. Karagümrük ve Göztepe maçlarının ardından ligi koparıp, sadece Türkiye Kupası finalini düşünmeyi planlayan Antalyaspor, bu hedefini tutturamadı. Gidişata göre, final karşılaşmasına kafa olarak rahat çıkacak olan takım Beşiktaş gibi...