KADİR GECESİ

Allah’ım seni çok seviyorum ve her daim aklımda, işlerimde tutmaya gayret ediyorum! Ama yine de senin istediğin gibi yaşamıyor, kulluğumu yerine getiremiyorum buna acizliğim ve nefsim engel oluyor. Bunu itiraf ediyorum ve senin affına mağfiretine sığınıyorum. İman ediyorum ki; hiç kimsenin hiçbir alışverişin hiçbir kurtarıcının olmadığı o “hesap gününde” sana taat eden, inananlara ve bize merhamet kanatlarını açacaksın! Sana bütün kuvvetimle bütün gayretimle yalvarıyorum “yakma” bizi narınla! Çünkü sen Afüvv’sün affedicisin affı seversin, affet bizi!

***

Bu gece bütün dünya Müslümanları; sana yaklaşmanın yollarını arıyor. İnananlar, Kadir Gece’sinin bin aydan hayırlı olduğunu, sabaha kadar meleklerin saf saf her iş için indiğini bildiği için ve sen Kur’an-ı Kerim’inde böyle beyan ettiğin için lisanı-hal ile bütün kainatın dili ile af ve eman talep ediyoruz!  Biz aciz, zelil günahkar kullarını affet, bizi daldığımız gaflet uykusundan kaldır! Bize İbrahim’ce bir iman(ne aradığını bilen sorgulayan) İsmail’ce bir inanış (Rabbimiz bütün emirlerine boynum kıldan ince diyebilen) Muhammed-i bir taat ile dirilt!

***

Açlıktan karnına taş bağlayıp ayakları şişene kadar namaz kılan sevgili Muhammed’ini (sav) bize rol model eyle! Bize samimi bir tövbe enaniyetten uzak, bu benlik davasından kurtaracak bir kulluk şuuru ver! Ey teslimiyet senin adın İslam’dır diyen bir gençlik lazım! Sayılı nefeslerimiz olduğu şu kısacık ömrümüzü haz ve heves uğruna ziyan etmemiz için, bize yardım et! Bizi nefsimizle ve açık olarak beyan ettiğin düşmanımızla(şeytanla) baş başa bırakma!

Şu an bütün dünya Müslümanlarının tutmuş olduğu oruç , okumuş olduğu hatimler, kılmış olduğu namazlar ve bütün kainatın yapmış olduğu canlı cansız (dağlar taşlar kuşlar ağaçlar ) bütün sayısız zikir ve tespihlerle seni ne kadar övsek azdır çünkü sen Sübhan’sın! Bütün eksik ve kusurlardan münezzehsin!

***

Bizi huzuruna aldığın için sana sonsuz hamdü-senalar olsun, huzurunda huzur buluyoruz ve seni birlemeye dilimiz döndüğünce devam ediyoruz Elhamdülillah. Bütün mevcudatın seni hamd, tekbir ve tehlillerle seni övüyor ve övgüye en layık olan Sensin, sen kendini nasıl övmüşsen şüphesiz öylesin! Senden dileğim var; bu övdüğün meşhur gecede Kadir gecesinde; darda olan sıkıntıda olan bütün kardeşlerimin sıkıntılarını gider, eksik-aksak yanlarımızı tamamla!

***

Savaş altında olan zulüm gören bütün dünya insanlarının ve yaralı (yaramız) Gazze’nin imdatlarına yetiş, eza ve cefalarını gider, şüphesiz senin buna gücün yeter! Biz aciziz, zayıfız buna gücümüz yetmez ama sen Kaviyy’sin, güçlüsün, Kadir’sin senin gücün her şeyin üstündedir! Çünkü sen alemlerin Rabbi’sin, Ehad’sin, Samed’sin bütün mahlukat sana muhtaç, sen hiçbir şeye muhtaç değilsin! Vekilimiz sensin, sahibimiz, koruyanımız kollayanımız sensin! Ne olur Rabbim bu aciz kulların senden “medet” bekler, dualarımızı geri çevirme!

***

Tövbekarız ya Rabbi ,tekrar tekrar günah işliyoruz. Ayıplarımızla, kusurlarımızla ve bütün günahlarımızla, kulluğumuzun hakkını veremeyerek mahcup bir şekilde bütün cürmümüzle yine sana geldik. Pişmanız, kaygılı ve huzursuzuz yoruyor dünya telaşları! Biz her şeyden sıyrılıp. Allah-u ekber deyip yine sana dayandık, gidecek başka kapımız yok! Biz hep hata ettik sen ise mühlet verdin! Biz hatalarımızda ısrar ettik sen ise hep rahmetinle muamele ettin. Af ve tövbe için bizi bin aydan hayırlı böyle güzel ay ve gecelere ulaştırdın, sana ne kadar hamd etsek azdır!

***

Ey merhametlilerin en merhametlisi, ey yerlerin ve göklerin mülkünün ebedi sahibi sana dehalet ediyorum bu mübarek gece bu mübarek ay ile bizi ve bütün azalarımı öyle bir temizle ki, kirden eser bırakma rahmetinin ve affının tecellisi ile ruhumuzda nevbaharlar açsın ve hakiki bir anlamda bayram serinliği yaşasın (Amin)

Ölünceye dek adın dilimde “Bâki” kalsın! Bu gecenin Kadrini bilmek ve güzel ihya etmek duasıyla, Kadir gecemiz hayırlara vesile olsun. Dualarımdasınız, Allah’a emanet olun! Muhsine bir kul…