KADINLARIN GÖNÜL SESİ

Antalya’da yaşayan üniversite öğrencisi Helin Gönül, çocukluk çağında yaşadığı travmatik olayları kaleme alarak, deneme türünde 3 farklı kitap çıkarıp okuyucuların beğenisine sundu. Aşk, yaşanmışlık ve kadınları konu edinen kitaplar, “sessiz kadınların sesi” olarak büyük ilgi gördü.

Antalya’da yaşayan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Helin Gönül, geçmişte bastırılan duygu ve yaşantılarını kaleme alarak, sessiz kadınların sesi oldu. Çocukluğunda konuşmak yerine bir eline kağıt, bir eline kalem alıp yazmaya başlayan Gönül, edebiyat öğretmeni tarafından fark edilip, teşvik edilmesiyle ilk kitabı ‘Ya Vazgeçtiğimde Gelirsen’i yayınladı. Gönül’ün, ‘Sol Yanımda Sevda’ ve ‘Bidayet’ isimli üç kitabı bulunuyor. Deneme türünde yayınlanan kitaplar konusun; aşk, yaşanmışlık ve kadın haklarından alıyor.

KADINLARIN SESİ OLDU

Her satırı çocukluk döneminin izlerini taşıyan ‘Sol Yanımda Sevda’ kitabında kaleme aldığı, “Henüz on beş yaşını doldurmamış bir gelinin bel kuşağındaki kırmızıyı, mürekkep yapıp kalemimden damlatırsam yüreğinize dokunabilir miyim? Tecavüze uğrayıp üstüne bir de öldürülüp bu da yetmezmiş gibi intihar süsü verilen bir kızın dili olursam kendimi size dinletebilir miyim? Kumar bağımlısı bir eşin dizinin dibinde, yavrusunun bir meyveye bile hasret kalışını çaresizce izleyen bir kadının yüreğindeki sarsıntıyı dile getirsem kaç şiddetinde deprem oluşturabilirim sizin yüreğinize?” cümleleriyle sessiz kadınların sesi olarak büyük beğeni kazandı. 

YAŞADIKLARINI KALEME ALDI

Yazma serüveniyle ilgili konuşan yazar Helin Gönül, çocukluğunda özgüvensiz olduğunu fakat yazılarında kendisini anlatarak en büyük cesareti sergilediğini belirterek, şunları söyledi: 

“Küçüklükten bu yana kitaplara olan ilgim çok fazlaydı. Zaten okuma yazmayı da okula gitmeden önce öğrenmiştim. Önceden çok özgüvensiz bir insandım ya içime attım ya da yaşadıklarımı kaleme aldım. Zamanla bir ajanda tutmaya başladım. Şiir ve yazılarımı oraya yazıyordum. İlk olarak 14-15 yaşlarında yazmaya başladım. O yaşlarda çocuk gibi değil yetişkin biri gibi yazdığım için herkes çok şaşırıyordu. Edebiyat hocamın beni teşvik etmesiyle yazılarımı yayınevine gönderdik. İlk kitabım 2018 yılında ‘Ya Vazgeçtiğimde Gelirsem?’ oldu. Şiirlerim yazılarım hepsi kitap haline getirildi. İnsanlar kitabımı alıp okuduğu zaman yazılanlar hayal gibi düşünüyor. Hepsi benim bizzat yaşadığım şeyler”

Çeşitli kitap fuarlarında imza günlerine katılan yazar Gönül, okuyucuların kitapların görseline aldanarak değil, içerisindeki yaşanmışlıklara bakarak alınması gerektiğinin altını çizdi.