KADINLARDAN PORTRE SERGİSİ

Antalya'da yerleşik farklı ülkelerden kadınların portrelerinden oluşan 'Her Kadın Eşsizdir' adlı fotoğraf sergisi, bir alış veriş merkezinde açıldı. Sergiye, kadınların ilgisi yoğun oldu.

Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi'nin desteğiyle açılan psikolog ve müzik öğretmeni Zera Vareldzhy'in projesi olan 'Her Kadın Eşsizdir' adlı portre fotoğraf sergisi, alış veriş merkezi fuayesini renklendirdi.

Serginin açılışına Antalya'da yerleşik Almanya, Hollanda, İngiltere, İran, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan gibi 22 farklı ülkeden kadınlar katıldı. 

KADINLAR ÇOK GÜÇLÜDÜR

'Her Kadın Eşsizdir' adlı projesini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 'Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında hayata geçiren Zera Vareldzhy, konuşmasında kadınların toplumlara ışık saçtığının, en bilge kişiler olduklarının altını çizdi. Vareldzhy, "Bu dünyadaki hiçbir canlı, kadın kadar güçlü değildir" dedi.

BULUŞMA, KAYNAŞMA SERGİSİ

Zera Vareldzhy, yabancı kadınların portre fotoğraflarını sergilemekteki amacın Türk ve yabancı kadınları buluşturmak, kaynaştırmak olduğunu söyledi. Vareldzhy, "Portre fotoğrafların altında da her kadının özgeçmişine yer verdik. Doğup büyüdükleri ülke ismi, tahsil durumu, mesleği, ne amaçla Antalya'da yaşadığı anlatılıyor" dedi.

TÜRKİYE İKİNCİ VATANIMIZ

Konuşmacı yabancı kadınlar da "Türkiye ikinci vatanımız oldu. Güneşi, denizi, doğası ve tarihi zenginlikleriyle dünyaya açılan bir pencere olan Antalya'da yaşamaktan çok mutluyuz" diyerek, duygularını dile getirdi.

YÖNETİMDE YABANCILAR VAR

Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Bal, yabancı uyruklu kadınlara kooperatif yönetiminde yer verdiklerini belirterek, "Üretimlerimize katkıda bulunan yabancı uyruklu kadın üye sayımız her geçen gün artıyor" diye konuştu.  

DHA