KADINLARDAN MELEK İPEK’E DESTEK YAĞIYOR!

Sabaha kadar işkence gördüğü kocasını, kendisini ve çocuklarını korumak isterken öldürmesi nedeniyle tutuklanan Melek İpek'in serbest bırakılması için tüm Türkiye birlik oldu. Binlerce kişi, “Melek İpek serbest bırakılsın” imza kampanyasına destek verirken, son olarak Antalya Kadın Platformu İpek’in serbest bırakılması için basın açıklaması yaparak, İpek’e mektup yolladı

Antalya’da çıplak ve kelepçeli şekilde şiddetine maruz kaldığı eşi Ramazan İpek’i (36) tüfekle vurup öldüren 2 çocuk annesi Melek İpek (31), mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın tek şahitleri olan İpek çiftinin 7 ve 9 yaşındaki kızları, annenin yakınlarına teslim edildi. İşkenceci eşini öldüren ve ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanan Melek İpek için tüm Türkiye ayaklandı. İpek’in serbest kalması için binlerce kişi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Tepkiler her geçen gün çoğalırken, son olarak Antalya Kadın Platformu üyeleri bir basın açıklaması düzenledi.

“ÖZ SAVUNMA HAKTIR YARGILANAMAZ”

Çocuklarının önünde işkenceye maruz kalan Melek İpek’in bir an önce serbest kalması çağrısında bulunan Antalya Kadın Platformu üyeleri adına açıklama yapan Ebru İntibal, “12 yıllık evlililiği boyunca kocası tarafından şiddetin her türüne sistematik olarak maruz bırakılan Melek İpek 8 Ocak günü yine çocuklarının gözü önünde işkenceye maruz kaldı, çıplak ve elleri kelepçeli halde saatlerce dayak yedi. Kendisini korumak için aldığı av tüfeği aralarında çıkan arbedede patladı ve şiddet faili koca Ramazan İpek öldü. Ramazan İpek, Melek’i defalarca ölümle tehdit etmiştir, hem de iki kız çocuklarının hayatını da kastederek. Tüm yaşananların ardından Melek İpek mahkeme emri ile tutuklandı. Biz kadınlar bedenlerimiz, yaşamlarımız haklarımız ve emeğimiz üzerinde tek söz sahibi olanlarız ve bizim olanı savunmak en meşru hakkımızdır. Şiddet karşısında ortaya koyduğumuz tüm savunma biçimleri meşrudur. Melek İpek serbest bırakılsın. Öz savunma haktır yargılanamaz” dedi.

“MAHKEME KARARINA İTİRAZ EDECEĞİZ”

Öte yandan Melek İpek’in avukatlığını yapan Avukat Ahmet Onaran, davaya ilişkin son durumu paylaştı. Sulh cezanın incelemesi adına itirazda bulunacaklarını ifade eden Onaran, “Emsal Yargıtay ve yüksek mahkemelerin kararlarla itiraz yapacağız. Bu davanın sonucunda kuvvetle muhtemel cezasızlık olduğu, meşru müdafaa sınırlarında olduğuna ilişkin kararları da koymak suretiyle tekrar değerlendirildiğinde, adli makamlarımızın kamu vicdanı, adalet duygusu ve hukuk çerçevesinde bizi ve herkesi mutlu edecek bir karar vereceğini bekliyoruz. Umudumuz bu yönde. Bunun için de hukuk mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Ayrıca Melek İpek’in serbest bırakılması adına internette imza kampanyası başlatıldı. Şu ana kadar yaklaşık 18 bin kişinin destek verdiği imza kampanyasında, “Melek İpek, meşru müdafaa yaparak evli olduğu erkeği öldürmüştür. Melek İpek’in ifadesinde belirttiği gibi, çocuklarını ve kendisini korumak için meşru müdafaa hakkını kullanmıştır. Melek İpek saatlerce işkenceye ve cinsel saldırıya maruz bırakılmıştır. Ölme pahasına çocuklarının üzerine kapanmış, çocuklarını korumuştur. Tüfeği ilk eline alan Ramazan İpek’tir. Yaşanan arbede sonucu ateş alan tüfekle ölüme sebep olsa da, Melek İpek olay yerinden kaçmayarak direkt 112’yi arayıp olayın jandarmaya bildirilmesini söyleyip, cinayeti kendisinin işlediğini söylemiş ve jandarmaya teslim olmuştur. Ardından gözaltına alınan Melek İpek 9 Ocak tarihinde tutuklanmıştır. Melek İpek derhal serbest bırakılmalıdır” sözleri yer aldı.

 

RÜYASINDA ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİNİ GÖRMÜŞ

Melek İpek'in avukatlarından olan Hüseyin İlerioğlu, en son önceki gün görüştüğü cezaevindeki Melek İpek'in kızlarını çok özlediğini ve psikolojisinin yerinde olmadığını anlattığını ifade etti. Melek İpek'in rüyasında Ramazan İpek'i gördüğünü de söylediği Avukat İlerioğlu, “Rüyasında mezara ziyarete gitmişler ve Ramazan İpek, Melek'i mezardayken bile tehdit ediyormuş. Hala bir travma içerisinde. Kendisine en çok üzülenin babası Menderes Çelik olduğunu söyledi. 'Dışarıda cezaevinden daha çok tutsak haldeydim' dedi. Her konuşmada gözleri doluyor" diye konuştu.

Mustafa KOZAK, Sadık Çetin SADAK