KADINLARDAN İFTAR SOFRASI

Antalya’da gönül birliği yapan bir grup kadın, geleneksel hale getirdikleri iftar sofrasını bu yıl da yine tarihi Yivli Minare Camisi'nin bahçesine 'Ahde Vefa' sloganıyla kurdu, 100 kişiye yemek ikram edildi.

Şükriye Yaman ile Fatma-Metin Karakuzu çiftinin önderliği ve organizasyonunda 'Gönül Dostları' adıyla 13 yıl önce bir araya gelen kadınlar, bu yıl Ramazan ayında da kolları sıvadı, cami bahçesinde kurulan kazanların başına geçti, aşçı gözetiminde tavuklu çorba, etli nohut, keşkek pişirdi.

ELLERİYLE SERVİS ETTİLER

Bahçeye kurulan masalar bir anda doldu, gönül dostları kadınlar pişirdikleri nefis yemekleri, ayran ve tatlı çeşitlerini kendi elleriyle de misafirlerine servis etti. İftar sofrasına oturanlar akşam ezanının okunmasıyla birlikte de oruçlarını açtı. Tanışma, kaynaşma, yardımlaşma, dayanışma çalışmalarını sürdüren gönül dostları kadınların davetine katılım oldukça yoğun oldu, iftar sofrasına turistler de ilgi gösterdi.

'AHDE VEFA'NIN HİKAYESİ

Gönül Dostları Projesi'ni yürüten Şükriye Yaman, 'Ahde Vefa' sloganlı dostlar grubunun hikayesini de şöyle özetledi:

"Dostumuz Fatma- Metin Karakuzu çiftinin biricik kızları Ezgi'yi 13 yıl önce geçirdiği bir trafik kazasında kaybettik, hepimiz derin üzüntü yaşadık. Yola çıkış hikayemiz bu olay üzerine başladı. Ezgimizi kalplerimizde yaşatıyoruz. O günden beri de gönül birliği yaparak kaybettiğimiz yakınlarımızın hayrına Ramazan aylarında Yivli Minare Camisi'nin bahçesinde sofra kurup iftar yemeği, aşure ayında da aşure-helva pişirip ikram etmeyi geleneksel hale getirdik. Bu yıl da 100 kişiyi iftar soframızda misafir etti. Masrafı kendi imkanlarımızla, yakınlarımızın desteğiyle karşılıyoruz. Yaptığımız hayır işlerimizle ruhen rahatlıyoruz. Allah kabul etsin."

DHA