EMNİYETTEN 'ANNE'LERE KRİTİK GÖREV

Antalya Emniyet Müdürlüğü, “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi kapsamında vatandaşları bilgilendirdi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısına, yoğun katılım olurken, yaklaşık 200 kadına projeler anlatıldı.

Mustafa KOZAK, Sadık Çetin SADAK

İçişleri Bakanlığı’nın katkıları ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün imkanları ile geliştirilen, kadın acil destek uygulamasının (KADES)  yanı sıra, İçişleri Bakanlığı’nca hayata geçirilen ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ projesinin tanıtımı yapıldı. Tanıtım toplantısına Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Necla Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan’ın eşi Selda Ulucan, AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı ve çok sayıda polis ekipleri katıldı.

“FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ”

Toplantıda açılış konuşması İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tamer Özakıncı yaptı. Özakıncı, “Uyuşturucu ile mücadele alanında başta siz annelerimiz olmak üzere, toplumun her kesimini Emniyet Müdürlüğü olarak gerekli bilgilendirmeleri ve faaliyetleri yaparak farkındalık oluşturacağız. Narkotik şube müdürlüğümüzce, birçok belediye ve kuruma zoom üzerinden canlı ders verdik. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve eşlerine, narko eğitimi ve ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ eğitimi verildi” dedi.

48 AYNI NOKTADA STANT

Müdür Yardımcısı Özakıncı, proje kapsamında gerçekleştirilen tanıtımlardan da bahsetti.  En İyi Narkotik Polisi: Anne projesi kapsamında 25 oturumda 4 bin 207 anne, anne adayı başta olmak üzere toplam 54 oturumda 8 bin 967 kişiye bilgilendirme yapıldığını söyleyen Tamer Özakıncı, “ ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ ve Narko Rehber eğitimleri başta olmak üzere yapılan bütün faaliyetlerde, Google Play Store ve AppStore üzerinden indirilebilen bir ihbar Mekanizması olan ‘UYUMA’ aplikasyonu tanıtılarak, indirilmesi sağlanmıştır. Ayrıca, aile içi ve kadına şiddet konusunda hayata geçirilen " KADES uygulaması son yıllarda giderek artan kadına şiddet olayların önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiştir. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonlarına indirdikleri KADES uygulaması üzerinden yapacakları ihbarlarla hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabileceklerdir” diye konuştu.