KADINLAR ÖNCE 'SAĞLIK' DEDİ

Antalya'da sayıları her geçen gün artan kadın kooperatiflerine yeni bir halka daha eklendi. Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar, koronavirüse karşı pamuklu kumaştan maske üretti.

Çiğdem Bal'ın yönetiminde 7 girişimci kadın tarafından kurulan ve Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi adı verilen, üye sayısı 300'ü aşan kooperatif, ilk iş olarak maske üretimine başladı. Ham pamuktan dokunmuş kumaştan üretilmiş, üzerlerine de bitki kökünden elde edilen boyalarla desen baskısı yapılmış maskelerin satışına başlandı. Maskelerin satışı konusunda ise birçok mağaza ile anlaşma yapıldı, talep artışı üzerine toplu sipariş alımına başlandı.

MUTLULUK ELDEN ELE

Çiğdem Bal, girişimci kadınlarla el ele verip 'Kadın Gülersse Dünya Güler' ve 'Mutluluk Elden Ele' sloganlarıyla yola çıktıklarını, kadınlar arasında karşılıklı yardımlaşma-dayanışmanın sağlandığını aktardı. Bal, kadınların ekonomik özgürlüklerine katkıda bulunduklarını, hijyenik ortamlarda üretilen ürünlerin ekonomik fiyatlarla satışa sunulduğunu belirtti.

TOPLU SİPARİŞLER ALINIYOR

Çiğdem Bal, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Kadınlarımız ilk iş olarak ham pamuktan dokunmuş kumaşları kesip-biçip-dikip maske üretimine başladı. Yüze sıkı tutunan, çene-burun yuvaları olan, aşağı-yukarı kaymayan, nefes almayı kolaylaştıran özel tasarlanmış maskelerimizin satışı konusunda birçok mağaza ile anlaşma yaptık. Maskelerimize talep artınca toplu siparişler de gelmeye başladı. Kooperatifimiz, kadınlarımızın öncelikle eğitimine önem veriyor. Eğitim sonrası 'üretim' diyoruz. Evlerde denetimli ve hijyenik ortamlarda turşu, reçel, pekmez, peynir, çökelek, yufka, kurutulmuş sebze, pasta, börek gibi birçok sağlıklı gıda maddesi, ayrıca hediyelik çeşitli el sanatları üretimine başlandı. Ürünlerimiz Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi markasıyla piyasaya sürülecek, üretken kadınlarımız kazançlarıyla aile bütçelerine katkıda bulunacak."

DHA