'KADINLAR KONSEYİ’ SÖYLEŞİDE BULUŞTU

SOGEP projesi kapsamında Güçlü Kadın, Güçlü Aile ve Güçlü Toplum konuları ile ilgili söyleşi düzenlendi. Söyleşide konuşan ve kadınların şiddet, taciz, sokağa atılma gibi birtakım olumsuzluklara maruz kaldığını hatırlatan Türk Kadınlar Konseyi Antalya Şube Başkanı Meltem Kılınç, “Bu milletin asil ruhlu Türk kadınları bu olumsuzlukları asla hak etmemektedir” dedi.

Ahmet ARĞILLI, Bayram OKUDAN

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) programı çerçevesinde Güçlü Kadın, Güçlü Aile ve Güçlü Toplum konuları ile ilgili geçtiğimiz cumartesi günü Bahçelievler Polisevi’nde söyleşi ve kahvaltı programı düzenlendi. Türk Kadınlar Konseyi Antalya Şube Başkanı Meltem Kılınç organizatörlüğünde düzenlenen söyleşiye AK Parti MKYK Başkan Yrd. Tülay Beşkonak Çay, Antalya Bilim Üniversitesi Mütevelli Üyesi Zeynep Ayşe Taş Demirez, Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Boztosun, Vatan Partisi Öncü Kadınlar İl Başkanı Candan Latifoğlu,  Kızılay Başkanı Esra Özkoç, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı İnci Vural, Kepez Öncü Kadınlar İl Başkanı H. Mutlugün Özturan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Semra Bekar, Antalya Valiliği’nden Elmas İlik, İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli müdür yardımcılarının eşleri, Antalya TÜİK’den Havali Kaygısız, KADEM temsilcisi, dernek yönetim kurulu ve üyeleri katılım sağladı.

Güçlü Kadın, Güçlü Aile ve Güçlü Toplum konuları ile ilgili yapılan söyleşide konuşan Türk Kadınlar Konseyi Antalya Şube Başkanı Meltem Kılınç, sözlerine “Türk Milletinin fedakar Türk kadını, bu emsalsiz milletin vatansever evlatlarının yetişmesine katkı sunmuş, Orhanları, Osmanları, Fatihleri, Yavuzları, Kanunileri, Gazi Mustafa Kemalleri yetiştiren Türk kadını savaşta ve barışta ecdadına yaraşır şekilde her görevi kolay zor demeden üstlenmiş ve üzerine düşen görevi fazlası ile yapmıştır” ifadelerini kullanarak başladı.

“KADINLAR BUNLARI HAK ETMEMEKTEDİR”

Türk kadınına verilen değerin geçmişten günümüze kadar hiçbir dönemde eksilmeden hep arttığını kaydeden Kılınç, “Hatun denilerek hep erkeğinin baş tacı olarak edilen kadınlarımız Cumhuriyetimizin Kuruluşu sonrasında da hanım ve hanımefendi olarak nitelendirilip saygı ve değer görmüştür.

Böyle olmasına rağmen bugün iş hayatında başarılara imza atan yüzlerce binlerce bilinen başarılı kadınlarımız yanında son yıllarda çok sayıda mağduriyet yaşatılan, zülüm gösterilen, şiddete maruz bırakılan, tacizlere uğrayan, katledilen, sokağa atılan kadınlarımız da olmuştur. Bu milletin asil ruhlu Türk kadınları bu olumsuzlukları asla hak etmemektedir. Bugün çalışma hayatımızda her alanda, her meslekte devletimizin gelişmesinde katkı sunan kadınlarımızı hayatın akışı içerisinde devlet olarak destek verilip ayakta durması sağlanmaya çalışılmakta ise de tabi ki yeterli değildir” dedi.

“HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK LAZIM”

Kısa adı SOGEP olan Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı’nın kadınların iş hayatına katılımını daha üst seviyelere çıkartmayı amaç edindiğini vurgulayan Kılınç, “Nitekim geçen yıllarda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonu ile yürütülen programlar bulunmaktadır. Türk kadınının iş ve aşa kavuşması, istihdamın artırılması çok önemlidir. Güçlü toplum, güçlü aile, güçlü kadın gelişmiş güçlü bir devletin temellerini oluşturmaktadır. Bizlerde dernek olarak her şeyi devletten beklememek lazım geldiğini iyi bilenlerdeniz, bazı projelerde ilgili kurumlara destek amaçlı ben de varım diyerek kurumlarımıza ve devleti yönetenlere yardımcı olmak gayesindeyiz” şeklinde konuştu.

“BAŞKA TÜRKİYE YOK”

Devletin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 vizyonuna her kurumun ve her ferdin katkı sunması gerektiğinin altını çizen Kılınç, “Çünkü başka Türkiye yok. Hangi görüş ve düşünceden olursak olalım, kıyamete kadar vatanımızın bekası, milletimiz varlığı ve ay yıldızlı bayrağın göklerde dalgalanması için her mücadelede ben de, biz de varız diyoruz. Üniversitelerde, kurumlarınızda, partilerinizde, STK’larda kadınlarımız ve gençlerimiz ile ilgili olarak projelerde istişarelere her zaman bizler var olacağız. Her zaman derneğimiz ve bizler sizlerle birlikte kadın, aile ve toplum yararına yapılacak işlevlerde birlikte çalışma dileğiyle” diyerek sözlerini noktaladı.