KADINLAR GÜNÜ’NDE KARISINI BIÇAKLAYAN ŞAHIS ADLİYEDE

Manavgat’ta 3 gün önce uzaklaştırma kararı aldıran karısını ve oğlunu bıçaklayan Mustafa Yıldız, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Olay anında balkon camına vurduğu elinde ve yüzünde yaralanmalar olan Yıldız’ı adliyeye girişinde yakınları yalnız bırakmadı. Karnından ve göğsünden aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan ve ameliyata alınan Hatice Yıldız’ın kendine geldiği, oğlunun ise uyutulduğu bildirildi. Hatice Yıldız’ın yoğun bakım servisinde asayiş ekiplerine verdiği ifadede kocası Mustafa Yıldız’dan şikayetçi olduğu bildirildi.

Antalya’nın Manavgat ilçesi Şelale Mahallesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde adresinde bulunan dairede meydana gelen olayda Mustafa Yıldız (44), ailevi sorunlar yaşadığı eşi ve oğlunu bıçakla yaralarken, kendisini balkona kapatan kızı da kırılan balkon camından yaralamıştı. Olayın ardından aracına binerek olay yerinden ayrılan Mustafa Yıldız, bir süre sonra Hasan Fehmi Boztepe Caddesinde bulunan Aile İçi Şiddet Büro Amirliğine gelerek olayda kullandığı bıçakla birlikte teslim olmuştu.

Olay yerinde yapılan müdahalenin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesine kaldırılan Hatice Yıldız ve oğlu Furkan Yıldız hayati tehlikelerinin bulunması nedeniyle ameliyata alınmış, karnından ve göğsünden 2 bıçak darbesi aldığı bildirilen Hatice Yıldız sabah saatlerinde kendine gelirken, sırtından ve karın boşluğundan bıçaklanan Furkan Yıldız’ın ise hayati tehlikesi olması nedeniyle uyutulduğu bildirildi. Hatice Yıldız’ın yoğun bakım ünitesinde doktor nezaretinde asayiş büro ekiplerine verdiği ifadede kocası Mustafa Yıldız’dan davacı olduğu bildirildi.

Karısı ve oğlunu bıçaklayan Mustafa Yıldız, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Manavgat Adliyesine çıkarıldı. Yıldız’ın Asayiş Büro Amirliği ekiplerince adliyeye çıkarılması sırasında akrabası olduğu bildirilen bir grup yanına gelerek konuşmak istedi.

3 GÜN ÖNCE UZAKLAŞTIRMA KARARI ALINMIŞ

Edinilen bilgiye göre, Mustafa ve Hatice Yıldız arasında yaşanan tartışma sonucu 3 gün önce Aile İçi Şiddet Büro Amirliğine gelen Hatice Yıldız eşinden şiddet gördüğünü belirterek uzaklaştırma talebinde bulunmuş, mahkemenin uzaklaştırma kararı Mustafa Yıldız’a iletilmişti. Mustafa Yıldız’ın uzaklaştırma kararı doğrultusunda 3 gündür eve gelmediği belirtildi.

Mustafa Yıldız’ın Denizli’de yaşayan halalarını arayarak durumu anlattığı, Manavgat’a gelerek barışmaları için eşiyle görüşmelerini istediği, olay günü Manavgat’a gelen Mustafa Yıldız’ın 2 halasının Yıldız ailesinin evine giderek eşiyle barışması konusunda Hatice Yıldız ile konuştuğu, Hatice Yıldız’ın da iş bulup düzenli bir şekilde çalışması durumunda barışma konusunu düşünebileceğini söylediği, bunun üzerine içeriye giren Mustafa Yıldız ile Hatice Yıldız arasında yaşanan tartışma sırasında yanında getirdiği bıçakla Hatice Yıldız’ı karnından ve göğsünden, araya giren oğlu Furkan’ı da karnından ve sırtından bıçakladığı bildirildi.

Olay sırasında çiftin 14 yaşındaki kızları Aleyna’nın balkona kaçarak kapıyı dışarıdan kilitlediği, Mustafa Yıldız’ın kafası ve eliyle vurmak suretiyle balkon kapısının camını kırdığı sırada yüzünden ve elinden yaralandığı bildirildi.

HABER MERKEZİ