"KADINLAR BÜYÜK TÜRKİYE YOLUNDA"

Antalya’da AK Parti Kadın Kolları Başkanlığınca, “Kadın emeği, Türkiye'nin istikbali buluşmaları" kapsamında "Kadınlarla büyük Türkiye yolunda" konulu program düzenlendi.

Zehra TEKECİ/Rabia DEMİROK

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca 81 ilde düzenlenen "Kadın emeği, Türkiye'nin istikbali buluşmaları" kapsamında Antalya Kadın Kolları İl Başkanlığı ev sahipliğinde "Kadınlarla büyük Türkiye yolunda" konulu program gerçekleştirildi.  Kepez İlçesinde bulunan Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde yapılan programa,  Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi, Hanife Yazıcı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Nilgün Ök, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Aslı Seren, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi  Dilek Kaya, AK Parti Kadın Kolları MKYK üyesi Tuba Erden, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve eşi, AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan ve kentte bulunan AK Parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“KADINLAR SİYASETİN ASLİ UNSURUDUR”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş programda yaptığı konuşmada, AK Parti’nin kadınlara verdiği önemi anlattı. Taş,  AK Parti’nin kadınlara her zaman destek verdiğini anlatarak, “Bizim için kadınlarımız siyasetin asli unsurudur. Siyaseti kadınlarla birlikte yapıyoruz. Bu yolda kadınlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki Cumhurbaşkanımızın ve partimizin arkasında dimdik duran, fedakarlık yapan kadınlarımız var. Buradan hepsine teşekkür ediyorum.  Partimizin yükselişi sizlerin destekleriyle gerçekleşmiştir” diye konuştu.

Şu anda 2023 hedeflerinin ön planda olduğunu hatırlatan Taş, “Unutmayın ki bizler 17 seçimin tamamını kazandık. 18’nci seçime gidiyoruz. Bu seçimi de siz kadınlarımızın desteğiyle hep birlikte kazanacağız. Biz bugüne kadar bizleri hiç yalnız bırakmayan kadınlarımıza güveniyoruz. Bizler üreten kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz”  ifadelerini kullandı.

KADINLAR GÜÇLÜ VE ÜRETEN OLMALI MESAJI

AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz ise, toplumda kadınların varlığının önemine değindi. Hayatın her alanından olduğu gibi kadınların ülke ekonomisinde de etkin rol oynaması gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Cumhurbaşkanımızın her koşulda desteklediği biz kadınlara çok büyük görevler düşüyor. Çalışmalı, üretmeli yeni proje geliştirmeyiz. Ülkemizin geleceği, çocuklarımızın yarınlar için çok çaba sarf etmeliyiz. Bizler ne kadar kendimize odaklanır ve güçlendirirsek devletimizin kadınlara sağladığı olanaklardan o kadar faydalanabiliriz” diye konuştu.

Yılmaz “Kadınlarla büyük Türkiye yolunda" konulu programda, üreten kadınların başarı öykülerinin paylaşılacağını aktararak, “Bu günün kadınların hikayelerini kendinize ilham kaynağı yapacağınız bir gün olmasını diliyorum. Bugün kendi yolunuzu belirleyeceğiniz bir gün.  Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi kadınlar bu hareketin en önemli köşe taşlarından birisidir. Bizler kadına sözde değil özde değer veriyoruz. Bunun ne önemli göstergesi mecliste bizi temsil eden kadın vekillerimizdir. Mecliste bulunan 101 kadın vekilin 54’ü AK Parti’dendir ve bu bizlerin en büyük gururudur. Bu program dolayısıyla mecliste vekil, evde anne, işinde patron ve serasında çiftçi olan üstlendiği her görevi layıkıyla yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ve Girişimciler Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu.