KADIN ÜRETİCİLERE DESTEK

Muğla'nın 9 ilçesinde 15 gün süren orman yangınlarında hayvanları telef olan zarar gören 90 kadın üreticiye, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce 900 koyun ve 36 koç dağıtıldı.

Muğla'nın Bodrum, Milas, Köyceğiz, Marmaris, Fethiye, Seydikemer, Menteşe, Yatağan ve Datça ilçelerinde geçen temmuz ayının sonu ve ağustos ayında çıkan orman yangınlarında yaklaşık 52 bin hektar alan zarar gördü. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yangınlarda hayvanları telef olan kadın üreticilere destek olmak için 'Kadın Dayanışması'  projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Menteşe, Datça, Marmaris, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinden katılan 90 kadın üreticiye destek için 900 koyun ve 36 koç dağıtıldı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesindeki etkinliğe AK Parti Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, siyasi parti temsilcileri, ziraat odaları başkanları, birlik ve kooperatif başkanları ile muhtarlar katıldı. Törende konuşan Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, "Geçen temmuz ayı sonunda başlayan 60 bin hektar alanın yandığı Muğla'da yangınlar esnasında mağdur olan ve hayvanları telef olan üreticilere desteklerimiz devam ediyor. 57 entegre tarımsal kalkınma projelerine 21 milyon liralık destek ile Cumhurbaşkanlığı İl Acil Destek Ödeneği'nden 17 milyon liralık destek üreticilerimize ulaştırdık. Yangınlardan bu yana üreticilere 100 bin fidan, 184 tona yakın arı yemi, 154 ton tohum, 18 bin doz aşı, 80 ton gübre, 860 kilogram aşı macunu, 1835 tona yakın yem dağıtımının yanı sıra 45 adet makine ekipman desteği ile 4 bin 222 adet zeytin kasası dağıttık. 'Dağıtmaktan yorulmadınız mı' diye soranlara cevabımız dağıtmaya ve desteğe devam edeceğiz şeklinde olacaktır. Projesi kapsamı 1000 kadın üreticiye 10 bin koyun ve 400 koç dağıtacağız" dedi.  

DHA