Kadıköy'de puan savaşı

Süper Lig’de oynadığı son 7 maçta galibiyet göremeyen Alanyaspor, maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe’ye konuk oluyor. 3 senedir rakibini deviremeyen Antalya ekibi, şeytanın bacağını kırmak için sahaya çıkıyor.

Süper Lig’in ilk 3 haftasından galibiyet çıkaramayan Alanyaspor, maç fazlasıyla zirvede yer alan Fenerbahçe’ye konuk oluyor. Ülker Stadyumu’nda oynanacak mücadelenin başlama saati 21.00 olacak ve düdük Mehmet Türkmen’de olacak.

7 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Sezonun ilk 3 haftasından sadece 2 puan çıkarabilen Alanyaspor, Süper Lig’de çıktığı son 7 maçta ise galibiyet yüzü göremedi. Son galibiyetini geçen sezonun 34’üncü haftasında küme düşen İstanbulspor karşısında 6-0’lık skorla alan Turuncu-Yeşilliler, o tarihten bu yana galip gelemiyor. Son 7 maçından 6 beraberlik ve 1 yenilgi çıkaran Şimşek, lig tarihinde ilk kez üst üste yedi karşılaşmada galibiyet göremedi.

ŞANSI TUTMUYOR

Süper Lig’de galibiyete hasret olan Alanyaspor, rakibi Fenerbahçe karşısında da son yıllarda istediği sonuçları almakta zorlanıyor. Sarı-Lacivertlilere karşı son galibiyetini Ekim 2021’de alan Alanyaspor, sonrasında oynanan 5 resmi maçtan galibiyet çıkaramadı. 4 kez kaybeden Turuncu-Yeşilliler, geçen sezonun ikinci devresinde oynanan karşılaşmadan ise 1 puanı çıkardı. Alanyaspor, Fenerbahçe karşısında son galibiyetini İstanbul’da aldı. Turuncu-Yeşilliler, 2021-2022 sezonunda İstanbul'da oynanan mücadeleyi 2-1 kazandı. 

22’NCİ RANDEVU

Fenerbahçe ile Alanyaspor, tarihlerinde 22’nci kez birbirine rakip olacak. Geride kalan 21 karşılaşmada Alanyaspor 4 kez kazanırken, Fenerbahçe ise 11 kez sahadan gülerek ayrıldı. İki takımın 6 randevusunda ise puanlar paylaşıldı. 

FENERBAHÇE KAYBETMİYOR

Geçen sezonu Galatasaray’ın ardından ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, Süper Lig’de devam eden en uzun yenilmezlik serisinin de sahibi durumunda. 30 maçtır kaybetmeyen Sarı-Lacivertliler, Alanyaspor karşısında kaybetmezse 1964-1965 sezonunda elde edilen tarihinin en iyi serisini tekrarlamış olacak. 


4. HAFTA

Stadyum: Ülker

Hakem: Mehmet Türkmen

TV: Bein Sports

Saat: 21.00


Fenerbahçe

Teknik Direktör: Jose Mourinho

Livakovic

Mert Müldür

Çağlar Söyüncü

Djiku

Oosterwolde

İsmail Yüksek

Fred

Tadic

Maximin

Szymanski

Dzeko


Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran

Balkovec

Furkan Bayir 

Aliti

Hadergjonaj

Richard

Erfecan Karaca

Makouta

Yusuf Özdemir

Lopes

Cordova