KADERİNE TERK EDİLEN PARK

Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılında hizmete sunduğu Düden Park kaderine terkedildi. Bir dönem cazibe merkezi haline gelen bölgenin kaderi, Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’nin almasıyla değişti. Park ve çevresi hem kötü koku yayıyor, hem de görüntü kirliliğine neden oluyor. Öte yandan Düden Park’ta Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan bir vatandaş, işinden kovulma korkusuyla şikayetini dile getirmek istemedi.

2007 yılında dönemin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Düden Park kendi haline bırakıldı. Kirliliği ile dikkat çeken parkın içinde bulunan havuzun, kötü koku nedeniyle yanından dahi geçilemez hale geldi.  Parkın süs havuzu yosun ve pislikten dolayı bataklık haline geldi. Vatandaşlar, havuzun çevresine koyulan ‘havuz bakım ve onarım çalışması’ yazan tabelanın ise uzun süredir orada olduğunu belirtti. Havuzun ve çevresinin balçık hale gelmesiyle kötü kokulardan rahatsız olan vatandaşlar, burunlarını tıkayarak geçmeyi tercih ediyor. Düden Park’ı görmeye giden vatandaşlar ise kokuya tahammül edemedikleri için parkın etrafından dolanmak zorunda kalıyor.

“KOKUDAN PARKA GİRİLMİYOR”

Düden Park’ı gezmeye gelen vatandaşlardan Sibel Akbaş, gördüğü manzaradan ve kokudan memnun olmadığını söyledi. Akbaş, “Çok kötü kokuyor. Olan bir şeyi inkar edemeyiz. Kokudan parka girilmiyor. Yazıklar olsun yani. Başka söyleyecek bir lafım yok. Böyle güzellikleri seviyoruz. Doğayla ve tertemiz bir çevrede olmayı seviyoruz. Çevremiz ve oturma alanımız güzel olsun. Keşke böyle olmasaydı, bu parkı daha temiz görseydik” diyerek tepki gösterdi.

İŞİNDEN KOVULMA KORKUSU

Yurt dışından tatile gelen Özgür Akbaş,  “Ben yurt dışından geldim. Fakat bu görüntü hiç güzel değil. Burası nedir, park mıdır? Daha güzel bir görüntü görmek isterdim. Gönül isterdi ki, tertemiz bir su aksın, bizde seyredelim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Düden Park’ta Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan bir vatandaş, işinden kovulma korkusuyla şikayetini dile getirmek istemedi.