“KADER” YANGINI !

Geçtiğimiz ay evlerinde çıkan yangın sonrası hayatları alt üst olan Tavşan ailesinin, yaşam mücadelesi devam ediyor. 10 yıldır crohn hastası olan baba Serdar Tavşan çalışamadığı için evi geçindirme görevini üstlenen 3 çocuk annesi Kader Tavşan, yetkililerden destek bekliyor

Kızıltoprak Mahallesi’ndeki müstakil evleri yanan Tavşan ailesi, hem hastalık hem de pandemi dönemi nedeniyle yaşadıkları zor günleri atlatamıyor. 10 yıldır crohn hastası olan ve bağırsaklarındaki yara nedeniyle ilaç tedavisi gören baba Serdar Tavşan çalışamadığı için evi geçindirme görevini üstlenen 3 çocuk annesi Kader Tavşan (30), zor günler yaşadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi. 14 yıllık evli olan Kader Tavşan, eşinin hastalığı nedeniyle çalışamadığını bu yüzden kendisinin evlerde temizlik işi yaparak para kazandığını belirtti. Evlerinin yanmasıyla birlikte tüm eşyalarını kaybeden ve pandemi nedeniyle iş bulmakta zorlandığını söyleyen Tavşan, gıda ve giyecek ihtiyaçları için yetkililere seslendi.

“EVE NASIL GİTTİĞİMİ HATIRLAMIYORUM”

Yangın haberini işteyken komşularından öğrendiğini söyleyen genç kadın, “Kızıltoprak Mahallesi’nde müstakil bir evde oturuyorduk. Orası müteahhite verilmiş, yıkılacak bir evdi. Bizden de kira almadılar yıkılana kadar oturabilirsiniz dediler. Bu şekilde biraz durumumuzu düzeltmeye başlamıştık. Ancak bir gün ben işteyken komşularım aradı. Bana, ‘Koş evin yanıyor’ dediler. Evin yan tarafında kömürlük vardı orada yangın çıkmış ve bizim eve sıçramış. O sırada eşim hemen fark etmiş ve çocukları alarak dışarı kaçmış. Ben haberi aldığımda ne düşüneceğimi bilemedim. Tek düşündüğüm çocuklarım oldu. Onları sordum iyi olduklarını öğrenince içim rahatladı. Sonrasında eve nasıl gittiğimi hatırlamıyorum. Çok zordu” dedi.

FOTOĞRAFLAR TESELLİ OLDU

 

Yanan eşyaların arasında buldukları tek şeyin fotoğraf albümü olduğunu dile getiren Kader Tavşan,  “Ben gittiğimde zaten her yer kül olmuştu. Hiçbir şey kurtaramadık. Neyimiz var, neyimiz yok yanmış. Tek bir şey hariç o da aile fotoğraf albümümüz. Yanan eşyaların arasında belki bir şeyler kalmıştır diye ararken oğlum fotoğraf albümünü buldu. Baktık ki sapasağlam duruyor. Çok şaşırdık. En azından anılarımız kaldı. Eşyayı yerine koyabilirsiniz ama anıları geri getiremezsiniz. Bu yüzden o fotoğraflar bize teselli oldu” sözlerine yer verdi.

“ÇOCUKLARIMA TEST KİTABI ALAMADIM”

“Çocuklarımın 2’si okuyor. Büyük oğlum 8. Sınıfa gidiyor, liseye hazırlanıyor. Her gün arkadaşının evine gidip online derse giriyor. Tablet ihtiyaçları var. Geçen gün test kitabı istedi onu bile alamadım. Kıyafetleri yandı. Nereden başlayayım, ne yapayım bilemedim. Büyük oğlum bize destek olmak için 10 gün boyuna Serik’e nar toplamaya gitti ama parasını alamadı. 14 yaşındaki çocuğun bile emeğine göz diktiler”

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR!

Evleri yandıktan sonra bir süre akrabalarında kaldıklarını belirten Kader Tavşan, yaklaşık 1 hafta önce yeni bir eve taşındıklarını söyledi. Ev eşyalarının bir kısmını yardımseverler tarafından alabildiğini ancak giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarının olduğunu aktaran genç kadın, eşinin aldığı 500 lira yardım dışında gelirlerinin olmadığını belirterek, “Ev üstünde ev olmuyor. Her gün gözyaşı döktüm. Sonra mecbur yeni eve taşındık. Muratpaşa Belediyesi’ni aradım onlar yardım vermiyormuş. Koronavirüsten dolayı başvuru alamadıklarını söylediler. Sonra Büyükşehir Belediyesi’ni aradım eşya ve gıda yardımı istedim. 1 ay oldu ancak henüz geri dönüş yapılmadı. Normalde evlere temizliğe gidiyorum ama şu an iş bulmakta da zorluk çekiyorum. Pandemiden dolayı kimse evine almak istemiyor. Bu evi kiraladık ama kirayı nasıl ödeyeceğimizi bilmiyorum. Düşünüyorum, işin içinden çıkamıyorum. Eşim kaymakamlıktan 500 lira hasta aylığı alıyor. Ancak ben o parayı nereye vereyim? Nasıl yetireyim? Başka gelirimiz yok” diye konuştu.

FATMA ARSLAN