KAÇAK RESİTAL

Antalya’da ardı arkası kesilmeyen, yetkililerin günlerdir sessiz kaldığı kaçak köprü ve yüzer iskelelere, şimdi de plaj eklendi. Muratpaşa Yeşilbahçe Mahallesi'nde, “birinci derece doğal SİT alanı” olan ve daha önce göçük tehlikesi yaşandığı gerekçesiyle boşaltılan “Konserve Koyu' olarak bilinen bölgede, CHP’li isimlerin ortağı oldukları otel tarafından kaçak plaj yapımı başlatıldı, falezler delik deşik edildi.

Bölgede yaşayan vatandaşların şikayetleri üzerine sosyal medyada gündeme gelen kaçak yapı, Antalya’da CHP’li belediyelerce kaçak yapı hizmetlerinin hız kesmeden devam ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

ÇİM ALAN İŞGALİ İLE BAŞLADI

Muratpaşa ilçesi Lara Caddesi üzerinde bulunan, CHP’li Muratpaşa Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Öztürk, İmar Komisyonu Üyesi Hüseyin Öztaş ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Hasan Çerçiler’e ait olduğu bilinen otel önündeki çim alan bir süredir işgal ediliyordu. Yeşil alan işgalini daha da öteye taşıyarak yayaların yürüme alanlarını korkuluklarla kapatan otel yönetimi, vatandaşları ise bisiklet yolunda yürümeye mecbur bıraktı.

İMAR KOMİSYONU ÜYELERİNDEN ONAYLI KAÇAK YAPI

Bir süre sonra ise Erenkuş mevkiinin alt tarafında bulunan ve kaçak olduğu gerekçesi ile yıkılan Bambus Plajı’nın hemen yanına kaçak plaj yapımına başlandı. Özellikle sahiplerinin CHP’li Muratpaşa İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Öztürk, İmar Komisyonu Üyesi Hüseyin Öztaş ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Hasan Çerçiler’in olmasına rağmen bu bölgeye hangi koşullarda izin, ruhsat ve belge alındığı ya da alınmadan inşaata başlanabildiği kafalarda soru işareti oluşturdu.

CİMER “SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULSUN” DEDİ

Öte yandan bir vatandaşın konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığı başvuruya da yanıt geldiği öğrenildi. CİMER’den yapılan açıklamada,“Tabiat Varlıklarını Koruma İşlerinden Sorumlu Şube Müdürlüğü tarafından verilen cevaba göre,  CİMER başvurunuz incelemiş olup, Antalya 1 nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 19.04.2022 tarihli ve 665 sayılı kararı doğrultusunda yapanlar ve yaptıranlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına ve belediyesince izinsiz uygulamaların kaldırılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “TEHLİKELİ” DEDİ

Yapımı sürdürülen kaçak yapıya ilişkin bir diğer hamle ise geçen hafta Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, plaj alanının tehlikeli olduğuna dikkati çeken bir bildiriyi, Antalya Valiliği’ne gönderdiği gelen bilgiler arasın yer aldı.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Yaprak Berk, “Antalya’da bu şekilde kaçak olan birçok yapı var. SİT alanlarına sadece iskele, plaj değil otel dahi yapılıyor. Keşke bunların hiçbiri olmasa. İnsanlar olarak doğayı koruması gerekenler biziz ama sadece katlediyoruz” dedi.

Doğan Pehlivan ise SİT alanını işgal eden plaja sert sözlerle tepki gösterdi. Pehlivan, “Bu alana iskele plaj yapılmış, otel yapılmadığına dua edelim. Daha neler yaparlar bilmiyoruz. Çünkü burada hiçbir kontrol yok. Bu alanın sahibi ilçenin imar komisyonu başkanıymış. Bundan sorumlu ise onun daha çok dikkat etmesi gerekir. Muratpaşa Belediyesi hiçbir iş yapmıyor sadece laf kalabalığı oluşturuyor” diye konuştu.