KAÇAK ETE DİKKAT ET

Antalya’da pandemiye rağmen zam yoluna gitmek istemeyen kasapların başı, şimdi de kaçak et kesenlerle dertte. Denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini Belirten Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, kaçak etlere yönelik vatandaşları uyardı.

İrem GÜNEYBAZ, Fatma ARSLAN

Antalyalı kasaplar, pandemi dönemine rağmen vatandaşı mağdur etmemek için zam yolun gitmedi. Fakat kasapların yıllardır mücadele ettiği kaçak etler, yeniden gündeme geldi. Piyasaya maliyetlerin altında sürülen kaçak etler hem insan sağlığını hem de ekonomiyi tehdit ediyor. Konuyla ilgili Lider Medya ekibine konuşan Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, salgın döneminde fırsatçılık yapmadıklarını dile getirdi. Ancak Başkan Yardımcı, bazı fırsatçıların piyasaya maliyetlerin altında kaçak et sürdüklerinden yakınarak denetlenmesini istedi.

“DENETLENMESİ GEREKİYOR”

Fırsatçıların kaçak et üreterek ucuza sattıklarını belirten Başkan Osman Yardımcı, “Pandemi de biz zam yapmadık, fırsatçılık yapmadık. İki sene bu esnaf cebinden zarar etti. Bizde zam yapsaydık vatandaş yine et alacaktı ama biz pandemi de herkes eve girdi, ‘Vatandaş kıymasını yesin’ dedik ve zam yapmadık. Bugün 15 tane köfteyi 15 liraya veriyorlar. O köftenin içinde ne var? Mekanik kıyma diyorlar, karışık kıyma diyotlar ama öyle bir şey yok. Bugün 15 liraya işkembe alamazsın. Bunları ortadan kaldırmak lazım. Kaliteli bir şeyin ucuzu olmaz. Normal fiyatların aşağısında satılan etler kaliteli değildir. Kaçak kesilen yerlerin denetlenmesi gerekiyor” diye konuştu.      

“KASAPTAN ET ALIN”

Başkan Yardımcı, kaçak kesilen etlerin ekonomiye de ciddi zarar verdiğini belirterek, vatandaşları uyardı. Başkan Yardımcı, “Sokakta kesilen etle mezbahada kesilen et bir mi olur? Kaçak etin hiçbir tarafı iyi değildir. Kaçak etler ekonomiye çok büyük zarar veriyor. Çünkü kendi cebimizden çalıyoruz. Kaçak yerden bir tane alınan et binlerce et oluyor. Vatandaşları esnafınızdan gidip et alın diye uyarıyorum. En küçük kasaptan gidin et alın. Ben üç harfli marketlerden alınan etlere kefil değilim. Ama en kötü kasabımın etine kefilim. Çünkü kasap esnafı müşterisini kaybetmek istemez” ifadelerine yer verdi.