Hırsızın hazin sonu

Türkiye'nin en büyük üretici hali konumunda bulunan Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde, yer altı şebekelerinden kablo hırsızlığı girişiminde bulunduğu iddia edilen bir şahıs, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Lider Gazete’nin daha önce “Milli Ekonomiye Hırsızlık Darbesi” haberiyle gündeme getirdiği hırsızlık olaylarına, bir yenisi daha eklendi. Güneş Mahallesi Altınova Caddesi üzerindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre, hal içerisindeki yer altı şebekesinde kablo yenileme çalışmaları esnasında açılan bir noktada kablolar arasında sıkışmış ceset bulundu. Hal yetkililerinin ihbarı üzerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri alarma geçti. Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları kontrolde şahsın şebekedeki ana kablo akımına kapılıp hayatını kaybettiğini tespit etti. Bulunduğu alanın darlığı nedeniyle ceset şebeke hattına 100 metre uzaklıktaki rögardan çıkarıldı. Görgü tanıkları, şahsın hırsızlık için yer altına girdiğini ve kabloları keserken elektrik akımına kapıldığını ileri sürdü. Hayatını kaybeden şahsın üzerinde ve çevresinde kablo kesmek için kullanılan pense, makas, tornavida vb. malzemeler bulunduğu belirtilirken, hal bölgesinde 2 hafta önce de hırsızlık girişiminde bulunan bir kişinin cesedinin bulunduğu öğrenildi.

HAL GÖREVLİLERİ FARK ETTİ

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan hal müdürlüğü personeli Enes Demiral, cesedi sabah saatlerinde bulduklarını anlattı. Demiral, “Bu bölgenin aşağısında alt yapı kabloları yenileniyordu. Aşağıdan sesler gelince bizi çağırdılar. Biz de iki taraftan müdahale etmek için bu noktayı açtık. İçeride ceset olduğunu fark ettik. Birkaç gündür burada olduğunu düşünüyoruz. Kabloları keserken elektrik akımına kapılmış. Yüksek voltaj nedeniyle yanmıştı. Hemen ekiplere haber verdik” diye konuştu.

CESET 3 SAATTE ÇIKARILDI

Cesedin bulunduğu noktadan çıkarılması için ekiplerin uzun uğraşlar verdiğini söyleyen Demiral, “Burası dar olduğu için çıkaramadılar. İlerideki rögar kapağını açtılar ve içerisin girip o şekilde çıkardılar. Yaklaşık 3 saat sürdü” dedi.

2 HAFTA ÖNCE DE BENZER BİR OLAY YAŞANMIŞ

Demiral toptancı halinde yaklaşık 4 aydır hırsızlık sorunu yaşandığını da hatırlatarak, “Toptancı halinde 4 aydır sürekli kablo hırsızlığı yaşanıyor. Yakaladıklarımızı emniyete teslim ediyoruz. 2 hafta önce de başka biri aynı şekilde burada hayatını kaybetti. O da elektrik akımına kapılıp öldü. Kafalarında tepe lambası, yan kesiciler gibi her şey var. İleride bir marketin yakınlarındaki rögardan girip buraya geldiklerini tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.