KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısının gerçekleştirileceği tarih belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2 haftalık aranın ardından bugün toplanıyor.

Kabine Toplantısı kararları için milyonların gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamalarda. Kabine Toplantısı bugün toplanıyor. Kabine öncesi en çok merak edilenlerin başında toplantıda ele alınacak konular geliyor. Yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları ve Koronavirüs salgınına yönelik adımlar toplantıda değerlendirilecek. Bakanların katılımı ile yapılacak olan toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Millete Sesleniş' konuşması yapacak.

ELE ALINACAK ANA KONULAR

Kabine Toplantısı'nda ekonomideki gelişmeler ele alınacak. Temel gıdada KDV indiriminin de yer aldığı yeni teşvik ve tedbir paketinin piyasalara nasıl yansıdığı değerlendirilecek. Özellikle fahiş fiyat uygulaması ve enflasyonla mücadelede atılacak adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

UKRAYNA-RUSYA GERİLİMİ

Bir diğer gündem başlığı, Ukrayna ile Rusya arasında giderek artan gerilim olacak. Bölgede tansiyonun düşürülmesi için hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de kurmaylarının yürüttüğü temaslar görüşülecek. Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin hazırlıklar ele alınacak. Toplantıda, Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkiler ve İsrail Cumhurbaşkanı'nın gelecek ay gerçekleşecek Türkiye ziyareti de değerlendirilecek.

HABER MERKEZİ