KABİNE BEŞTEPE’DE TOPLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabineyi topladı.

Kabine toplantısının en kritik gündemi ise dünyanın yakından takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgede barış için yoğun diplomasi yürütmüş ve Ukrayna lideri Zelenskiy de müzakere için İstanbul'u göstermişti. Bugün Beştepe'deki kabine toplantısında, ara buluculuk da dahil olmak üzere yeni atılacak adımlar konuşulacak. Öte yandan; Başkan Erdoğan ekonomideki son gelişmeler ile ilgili de bilgi alacak. Başkan Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş yapması ve kabine toplantısı kararlarını duyurması bekleniyor.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN BARIŞ VE MÜZAKERE ÇAĞRISI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililer Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili olarak sürekli 'müzakere' çağrısı yapıyor. Dün; Ukrayna lideri Zelensky'nin yapılacak yeni müzakere toplantıları için İstanbul'u önermesi de dikkat çekmişti. Rusya ve Ukrayna'da yaşanan gelişmelerin Türkiye'ye yönelik etkileri ile ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapılması bekleniyor. Toplantıda Rusya'nın saldırısının sona erdirilmesi adına ara buluculuk da dahil olmak üzere yeni atılacak adımlar konuşulacak. Öte yandan; Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik yürütülen çalışmalar da ele alınacak.

Kabine toplantısında Rusya-Ukrayna krizinin dünya ve bölge ekonomisine etkisi ile, Türiye'deki KDV indirimi, fahiş fiyat artışlarına karşı atılacak adımlar ve diğer ekonomik gelişmeler de görüşülecek.

HABER MERKEZİ