KABAKÇI'NIN İKİNCİ SERGİ HEYECANI

Antalyalı fotoğraf sevdalısı 18 yaşındaki İdil İlgi Kabakçı, ikinci kişisel sergisini açmanın heyecanını yaşadı.

Akdeniz Üniversitesi Sahne Sanatları Bale Bölümü öğrencisi olan İdil İlgi Kabakçı'nın Antalya Müzesi'nde müzik dinletisi eşliğinde açtığı 'Yalnızlar ve Yalnızlar' adlı fotoğraf sergisine sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Sergi açılışına üniversite arkadaşları ile hocaları da katıldı.

DOĞADAN SOSYAL YAŞAMDAN

Açılış kurdelesini Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Yönetim Kurulu üyesi Tacim Alpaslan'ın kestiği sergide İdil İlgi Kabakçı'nın objektifine yansıyan büyüleyen doğal güzellikler, sosyal yaşamdan, hayvan sevgisinden kareler yer aldı.

İLK SERGİSİ LÖSEV YARARINAYDI

Çocuk yaşlarında fotoğraf makinesini elini alan ve bir daha bırakmayan İdil İlgi Kabakçı, 'Doğadan Sevgilerle' adlı ilk kişisel fotoğraf sergisini 8 yaşında iken annesi mimar Canan Kabakçı, ressam-çerçeveci babası Sadık Kabakçı'nın desteğiyle LÖSEV yararına açmış, küçük yaşta örnek olmuştu.

GELİRİ SMA HASTASI ÇOCUK İÇİN

İkinci kişisel sergisini de 3 yaşındaki SMA hastası bir çocuğun tedavisine katkıda bulunmak amacıyla açan İdil İlgi Kabakçı, 5 yaşında iken babasının fotoğraf makinesi eline aldığını, bir daha bırakmadığını belirtti. Genç fotoğrafçı şöyle konuştu;

"Küçük yaşlarda doğada çiçek, böcek, kuş fotoğrafları çekmeyi çok seviyordum. İlk ve ortaokul yıllarımda fotoğraf çekme merakım daha da arttı. Katıldığım bazı fotoğraf yarışmalarından da ödüller aldım. Fotoğraf eğitimlerine de katıldım, kendimi geliştirdim. İyi bir ekipmana sahip oldum. Anlık çekimleri çok seviyorum. En büyük hayalim ünlü bir fotoğraf sanatçısı olmak."

DHA