Kaan Kavaloğlu’ndan diplomasi vurgusu

Antalya Diplomasi Forumu’nun turizmin çeşitlendirilmesi açısından önemine vurgu yapan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Antalya sadece deniz, güneş ile değil bu tarz toplantı seminer, kongre ve büyük organizasyonlarla da gündeme geliyor. Turizmi çeşitlendirmenin de çok büyük bir avantajını yaşamış oluyoruz” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle geçen yıl yapılamayan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) bu yıl “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” temasıyla yapılıyor. ADF’nin turizme yansımalarını değerlendiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Antalya Diplomasi Forumu tüm hızıyla devam ediyor. Antalya'nın Belek turizm merkezinde başladı. Antalya Diplomasi Forumu ve Belek, özellikle Antalya'nın göz bebeği diyebiliriz” dedi. 

“BU YIL KATILIM ÇOK YOĞUN”

Geçen yıl yapılamayan ADF’yi hatırlatan Kavaloğlu, “Maalesef geçen senekini yapamamıştık. Vahim deprem felaketinden dolayı. Ama bu sene sizlerin de gördüğünüz gibi çok yoğun bir katılım var. Tüm dünyanın ilgisi alakası şu anda Türkiye'de, Antalya'da ve Belek'te. Dolayısıyla biz uzun bir süredir turizmin çeşitlendirilmesi ile ilgili birçok konuşma yapıyoruz. Aslında bunun en önemli örneği hem dünyanın tüm ilgisini, alakasını şu anda Antalya’ya ve böyle çekiyor hem de katılımcılarıyla birlikte biliyorsunuz. Çok üst düzey bir katılım sağlandı. Diplomasi formuna bu sene dünyadan başkanlar, başbakanlar, dünya başkanları, dışişleri bakanları, büyükelçiler çok ciddi bir katılımla beraber bu formu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. 


“TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRME AVANTAJINI YAŞIYORUZ”

ADF’nin turizme yansımaları hakkında konuşan Kavaloğlu, “Antalya'ya tabii ki sadece deniz, güneş ile değil bu tarz toplantı seminer, kongre ve büyük organizasyonlarla da gündeme geliyor. Turizmin spordan tutun da bu diplomasi formuna kadar birçok organizasyona biz Belek’te ev sahipliği yapıyoruz. Biliyorsunuz Belek aynı zamanda golf sporunun da merkezi 18 tane golf sahamız var burada. Dolayısıyla turizmi çeşitlendirmenin de çok büyük bir avantajını yaşamış oluyoruz. Baktığımız zaman belki yeni turizm alanı ve diplomasi Antalya’da şu anda gerçekleşiyor.” ifadelerini kullandı. 

“BAŞARIYA DOĞRU KOŞUYORUZ”

Turizmin çeşitlendirilmesinin önemine dikkat çeken Kavaloğlu, “ Turizmi 12 aya yayma hedefimiz var. Antalya'da bunu sık sık siz de dile getiriyorsunuz. Tabii ki bakın biz geçen sene 2023 yılında 16 buçuk milyon kişiyi yakaladık. Antalya'da bu turist sayısı olarak bir rekordu 2019 bile geçtik. Dolayısıyla sadece deniz, kum, güneş turizmini değil, turizmin çeşitlendirmesiyle de Antalya ön plana çıkmalı. Ben her zaman söylüyorum; dünyada Türkiye’siz, Antalya’sız bir turizm şekli düşünülemez. Dolayısıyla çok yakın coğrafyamızda 4 saatlik uçuş mesafesinde 800 milyondan fazla insan yaşıyor. Burası tam anlamıyla bir cazibe noktası. Şu anda içinde bulunduğumuz NEST Kongre Merkezi dünyanın en güzel kongre merkezlerinden bir tanesi. Dolayısıyla turizmde önümüz açık. Bu anlamda baktığınızda da başarıya doğru koşuyoruz. Burada aslında elçiler ve bizim gibi turizm elçileri bir araya gelme şansı bulacaklar. Biliyorsunuz bu sene kültür ve turizm bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un bir hedefi var. 60 milyon turist 60 milyar dolar gelir. Dolayısıyla Antalya bu konuda üzerine düşeni yapmak zorunda ve 17 milyonu geçmek durumunda. Ben bunun bu aslında önümüzdeki pazartesi günü Berlin Fuarı’na gideceğiz. Bizim için çok önemli fuarlardan bir tanesi. Bence bu diplomasi forumu tam da fuar öncesinde çok güzel bir moral oldu bizim için” diye belirtti