KÂBUS HAFTASI

AKREP, FIRTINA’YA TUTULDU, ŞİMŞEK UZATMALARDA YIKILDI…

Rıza Çalımbay'ı kovup Leonardo'yu takımın başına getiren Antalyaspor, Trabzon'da fırtınaya tutuldu. Kırmızı- beyazlılar, rakibine 3-0 mağlup olarak adım adım ligin dibine doğru ilerliyor. Bir diğer temsilcimiz Alanyaspor ise, 10 kişi kaldığı maçta Kayserispor’a 2-1’lık skorla boyun eğdi.
Süper Lig'in 14. haftasının kapanış maçları, temsilcilerimiz için adeta kabus gibi geçti. Rıza Çalımbay'ı kovup Leonardo'yu takımın başına getiren Antalyaspor, Trabzon'da dağıldı. Medical Park Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı bordo mavili takım 3-0'lık skorla kazandı.  Bordo mavililere galibiyeti getiren golleri 41 ve 88’inci dakikada Burak, 58’de N’Doye kaydetti.

BURAK, ANTALYA'YI YAKTI
Bordo-mavililer, 41. dakikada Burak Yılmaz'la öne geçti. Onazi'nin uzun mesafeli pasında defans arkasına sarkan Burak, Ferhat'ın kalesinden çıktığını görüp aşırtma vuruşunu yaptı. Diego'nun çabasına rağmen top ağlarla buluştu. Trabzonspor ilk yarıyı bu golle 1-0 önde tamamladı.

KALECİ ONUR GEÇİT VERMEDİ

Antalyaspor'un ikinci yarının başında 2 kez beraberlik golüne yaklaştığı pozisyonlarda kaleci Onur Kıvrak'ı geçemezken, Bordo-mavililer dönen pozisyonda cezayı kesti. Trabzonspor, 58. dakikada Dame N'Doye'un golüyle rakibinin direncini kırdı. Trabzonspor, 88. dakikada Burak Yılmaz'ın golü ile maçta farkı üçe çıkardı.
Bu skorla Antalyaspor 13 puanla 14. sırada kalarak, adım adım ligin dibine doğru ilerliyor. Trabzonspor ise, ligde üst üste 3’üncü galibiyetini elde ederek tırmanışını sürdürdü ve puanını 22 yaptı.

ŞİMŞEK UZATMALARDA YIKILDI
Süper Ligin 14.haftasında Aytemiz Alanyaspor ise, sahasında Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin son 20 dakikasını 10 kişi oynayan Aytemiz Alanyaspor son dakikada kalesinde gördüğü golle sahadan 2-1 mağlup ayrılan taraf oldu.
Kayserispor, 21. dakikada Güray Vural'ın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Alanyaspor 62. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç ile skoru eşitledi ancak 73. dakikada Welliton'un ikinci sarı kartı görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Kayserispor 90+3. dakikada Umut Bulut'un golüyle mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. 90 dakikanın ardından ev sahibi Aytemiz Alanyaspor 12. sırada kaldı, Kayserispor ise 26 puan ile 5. sıraya yerleşti.

SAFET SUSİC’İN CİĞERİ YANIYOR

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Aytemiz Alanyaspor teknik direktörü Safet Susic, son 20 dakikayı 10 kişi oynamalarının rakipleri için avantaj olduğunu söyledi. Maçtan önce sakat ve cezalı oyuncularının olduğunu aktaran Susic, ”Kayserispor tam takımdı, biz 6 eksik ile sahaya çıktık. Acıyorum ve üzülüyorum. En azından bir puan alabilirdik” dedi.

ALANYASPOR’DAN “KÜFÜR” TEPKİSİ
Alanyaspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Paşaoğlu ise koridorlarda yaşanan olayların sorumlusunun Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica'nın olduğunu savundu. Sumudica'nın çok iyi bir tiyatro oynadığını belirten Paşaoğlu, olayların Sumudica’nın Alanyaspor’un kaleci antrenörü Fevzi Hayiç’e sahada küfür etmesiyle başladığını, olayların koridorda devam ettiğini ve kamera görüntülerinin mevcut olduğunu ifade etti.
 

Eto'o'dan güzel haber

Samuel Eto'o'dan güzel haber
Ligde 13 puanla 14'üncü sırada yer alan Antalyaspor’da, mağlubiyetin üzüntüsü yaşanırken, Trabzonspor maçının 69'uncu dakikasında sol bacağında hissettiği ağrı nedeniyle oyundan çıkan Samuel Eto'o'nun kontrollerinde, bacağında ciddi sakatlık bulunmadığı, Gençlerbirliği maçında forma giyebileceği belirtildi. Öte yandan, Salih, Zeki, Danilo, Djourou, Nasri, Menez, Sandro'nun sakatlığı devam ediyor.