Jehezkel, Maccabi Tel Aviv’e imzayı attı

FIFA’nın Antalyaspor ile olan sözleşmesini geçersiz kabul ederek, serbest bıraktığı İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, ülkesinin takımlarından Maccabi Tel Aviv ile 3 yıllık sözleşmeye imzasını attı.

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor maçında attığı golün ardından bileğindeki yazıyı kameralara göstererek 'İsrail'e mesaj yolladığı' gerekçesiyle Türkiye’den yaptığı olaylı bir şekilde ayrılan Sagiv Jehezkel’in FIFA’ya yaptığı şikayet geçtiğimiz hafta sonuçlanmıştı. FIFA, İsraillli futbolcuyu serbest bırakırken Antalyaspor’un futbolcuya 100 bin Euro ödemesine karar vermişti. 29 yaşındaki futbolcu, daha önce anlaşmaya vardığı ancak Antalyaspor ile olan sözleşmesi devam ettiği için resmiyet kazandıramadığı Maccabi Tel Aviv’de 3 yıllık sözleşmeye imza attı.


TEHLİKE KAPIDA

FIFA, Antalyaspor’un ayrıca tazminat ödemesine de hükmetti. Faizlerle birlikte bu rakamın 100 bin Euro’yu bulacağı ifade edilirken Antalyaspor’un söz konusu borcunu 45 gün içerisinde ödememesi halinde transfer engeline bir dosya daha eklenecek.

Öte yandan kırmızı - beyazlıların geçtiğimiz sezon başında Hapoel Beer Sheva’dan transfer ettiği Sagiv Jehezkel için halen bonservis borcu da olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz sezon başında 850 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Jehezkel için Antalyaspor’un bugüne kadar 200 bin Euro ödeme yaptığı öne sürülürken, 6 aydır ödeme gelmemesi sebebiyle Hapoel Beer Sheva’nın FIFA yolunu kullanmaya hazırlandığı öne sürüldü.