JAPONYA'NIN HAYABUSA-2 KAPSÜLÜ DÜNYA'YA ULAŞTI!
Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı, Hayabusa-2 uzay aracının Ryugu asteroidinden örnekler taşıyan kapsülünün Avustralya'ya başarılı bir şekilde indiğini duyurdu.

Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı, Hayabusa-2 uzay aracının Ryugu asteroidinden örnekler taşıyan kapsülünün Avustralya'ya başarılı bir şekilde indiğini duyurdu.
Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) Hayabusa-2 adlı uzay aracının Ryugu asteroidinden örnekler taşıyan kapsülünün Avustralya'ya başarılı bir şekilde indiğini duyurdu.
Dünya'ya 220 bin kilometre uzaklıktaki Hayabusa-2'den başarılı bir şekilde ayrılan kapsülün, yaklaşık on kilometre yükseklikte paraşütünü açarak Avustralya'nın Woomera bölgesindeki çöle ulaştığı bildirildi. Avustralya'da yıldız kaymasına benzer bir şekilde gözlenen kapsülün, bölgedeki çölde keşif uçuşu yapan bir helikopter tarafından da görüldüğü kaydedildi. Yalnızca 40 santimetre çapındaki kapsülde güneş sisteminin oluşumuna ışık tutması beklenen Ryugu asteroidinden toplanan örneklerin bulunduğu ifade edilirken, Hayabusa-2'nin 1998KY26 isimli başka bir asteroide doğru yola çıktığı belirtildi.
GEÇEN YIL AYRILMIŞTI
Tanegashima Uzay Merkezi'nden 2014'te fırlatılan Hayabusa-2 uzay aracı Ryugu asteroidine Haziran 2018'de ulaşmış, geçen yıl Kasım ayında ise Ryugu asteroidinden ayrılmıştı.
İHA
Türkiye kruvaziyer turizminde 2025’in ilk çeyreğinde büyük bir çıkış yakaladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verilerine göre, Ocak-Mart ayları arasında 72 kruvaziyer gemisi Türkiye’ye demir atarken, toplam 101 bin 650 yolcu ülkeye giriş yaptı. Bu yükselişte Antalya Limanı da önemli bir pay aldı.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2025 turizm sezonuna güçlü bir başlangıç yapıldığını ve geçen yılın rekorlarının bu yıl aşılacağını söyledi. Vali Şahin, Antalya’nın artık geçmişe göre çok daha sağlam bir turizm altyapısına sahip olduğunu ve tüm paydaşlarla titizlikle çalıştıklarını vurguladı.
Palau bayraklı "Astoria Grande" adlı kruvaziyer, Antalya'nın Alanya ilçesine geldi.
Giderek kutuplaşan bir ortamda diplomasinin rolünü ve temel ilkelerini yeniden tanımlama yolunda diyaloğa ilham vermeyi amaçlayan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kentin turizminin hareketlenmesine de katkı sağlıyor.
Antalya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle Tahtalı Dağı'nın zirvesinde kar yağışı etkili oldu.
Her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da, yerli ve yabancı misafirlerin tertemiz tesislerde konaklaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının iç turizm pazarını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Turizmci Recep Yavuz, yerli turistin tercihinin Akdeniz ve Ege olacağını belirterek, “Özellikle Side, Alanya bölgesinden başlayıp daha sonra işte Belek, Kundu bütçeye göre Kemer bölgelerinde yoğunluk olacaktır. Bir de yerli turistin Ege'ye yönelebileceğini düşünüyorum” dedi.
Nevruz, Paskalya, Ramazan Bayramı ve ara tatilin arka arkaya denk gelmesi Antalya'da hem sezon açılışını öne çekti hem de otellerin doluluk oranlarını yükseltti.
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir otelde erkek sayısı fazla olduğu gerekçesi ile 2 erkek müşterinin rezervasyonunun iptal edilmesi hakkında konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü, “Maalesef çok kötü bir uygulama. Gerçekten ayrımcılık söz konusu” dedi.
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2025 turizm sezonu için umut verici bir tablo çizdi. Karaer, Avrupa’dan gelen rezervasyon rakamlarının bu iyimserliği desteklediğini vurguladı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz