İZMİR İÇİN TEK YÜREK

Türkiye, İzmir’de yaşanan depremin ardından tek yürek oldu. Yurdun birçok kentinden yaraları sarmak için gönderilen yardım malzemeleri İzmir’e ulaşırken, Antalya’daki işletmeler depremin simgesi haline gelen mucize bebek Ayda için seferberlik oluşturdu. Birlik ve beraberlik örneği gösteren işletmeler, yaklaşık bir hafta boyunca ürünlerinin çocuklar için ücretsiz olacağını duyurdu

 İzmir’deki depremde yıkılan binanın enkazından 91 saat sonra kurtulan Ayda bebeğin, mucizesi Türkiye’yi gözyaşlarına boğmuştu.   Ayda Bebeğin, enkazdan çıkar çıkmaz köfte ve ayran istemesi herkesin yüreğine dokundu. İzmir depreminin simgesi haline gelen Ayda bebeğin isteğinden sonra küçüklü, büyüklü yiyecek firmaları birlik ve beraber örneği göstererek, yaklaşık bir hafta boyunca çocuklar için ürünlerinin ücretsiz olacağını belirtti. Antalya’daki işletmeler de bu dayanışmaya sessiz kalmadı.

ANTALYA’DAN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ  

Konyaaltı’nda bulunan Kokoreççi Hilmi’nin işletmecisi Hilmi Bulut, mucize bebek Ayda’nın fotoğrafını paylaşarak, “Miniklerimize, gelecek salı gününe kadar köfte, hamburger ve ayran ücretsizdir” duyurusunda bulundu. Bulut’un paylaşımının ardından Kepez’deki Erenköy Çıtır Baklava, Zenginoğlu Baklavaları, Gazi Et Usta’m Kebap Evi ve Enjoy Kuaför işletmeleri  çocuklara ücretsiz hizmet sunacaklarını açıkladı.

EĞİTİMLERİNİ ÜSTLENDİLER

Dayanışma sadece yiyeceklerle de sınırlı kalmadı. Depremin hemen ardından İstanbul ve Ankara'dan İzmir'e iki ek sefer düzenleme kararı alan THY, deprem nedeniyle 30 ekim ve öncesi satın alınan İzmir varışlı ve çıkışlı biletlerin 6 Kasım tarihine kadar ücretsiz değişiklik veya iade edilebileceğini açıkladı.  Yurtiçi Kargo ise, 91 saat sonra enkazdan sağ kurtarılan Ayda’nın tüm eğitim masraflarını karşılayacağını açıkladı.

AFAD PERSONELİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Öte yandan SBK Holding Kurucu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Ayda bebeği kurtaran AFAD personeliyle ilgili harekete geçti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Korkmaz, “Ayda bebeği kendi yavrusunu bulmuş gibi sevinen AFAD personelinin çocuklarının üniversite bitene kadar tüm okul masraflarının tamamı tarafımdan karşılanacaktır” ifadelerini kullandı.

FATMA ARSLAN