İYİLİK VE DUA

Halk arasında bir söz vardır ‘Ölüm Allah’ın emri, şu ayrılık olmasaydı’. Tanıdığınız, arkadaşınız, yakınınız, akrabanız biri ölünce arkasından gözyaşı dökülür değil mi? Peki neden göz yaşı dökülür düşündün mü?

***

Ebediyen o kimseyi göremeyeceğiniz için, görüşemeyeceğiniz için. Ehl-i Sünnet Müslümanı olarak inancımız gereği şayet imanınızı götürebilirseniz Cennette buluşursunuz inşallah sevdikleriniz ile.

***

Peki bu nasıl gerçekleşir? Diliniz zikre, salavat getirmeye alışık olursa; gözünüz Kur’an okumaya alışık olursa, namazları da saf olup omuz omuza kılmaya bedenimiz alışırsa her şey olur.

***

Sadece ibadet yeterli değil tabi. Elin açık olmalı, ihtiyacı olan insanlara yardım eli uzatmalısın. İyilik yapmada yarışmalı, en önde olmalısın. Verdiğin nispette Allah-ü Teala sana fazlasıyla geri gönderir inşallah.

***

Yardım bazen bir tebessüm bile olur. Sürdürülebilir modelde yardım yapan güvenilir kurumlar olur, kişinin kendisine yardım olur, öğrenciye burs olur. Yardımın da çeşidi çok.

***

İyilik bulaşıcı bir haslet. Yaptıkça daha fazlasını yapma isteği de oluşturur. İhtiyacı olanın yüzünü güldürmekteki mutluluğu başka nerde bulabilirisiniz ki. Ve insan ruhuna olan mutluluk etkisi ise eşsizdir.

***

İnsan o kadar farklı konular için üzer ki kendini bazen kendisi bile inanamaz. İnsanın kendine yaptığını gerçekten başkası yapamaz. Kendi ruhuna verdiği zararın kendisi bile farkında olmuyor.

***

Kadınlar saçına toka takarken sen kafana dert tokası takıyorsun. Aslında sen kendi kendini bitiriyorsun. Zihnini olumsuzluklarla doldurup, onunla meşgul edip, ruhunu sürekli zehirliyorsun.

***

Vay efendim gelinin suratı niye gülmüyor, vay gelin bana içten sarılmıyor, vay annesine kaç defa gidiyor bize kaç kez geliyor, vay bir gece bile bizde kalmıyorlar, vay oğlanın parasını mı bitiriyor vs.

***

Vay efendim komşu o gün konuşurken bana mı laf çarpıttı? Vay evine yeni bir eşya aldı bizim haberimiz yok, vay arabasını değiştirmiş bu parayı nerden buluyor, vay bunlar kredi ile mi yaşıyor.

***

Bunlara kafa yorana kadar çocuklarına tebessüm gösterip, dilinden duan eksik olmasa nasıl olur? Komşuna haset edeceğine sen daha çok çalışıp daha iyisini alsan. Başkalarının ne yaptığını düşünene kadar elindekilere şükretsen.

***

Hepsinden öte bunlarla beynini doldurana kadar ailenin, çocuklarının ailelerinin alınlarının secdeye gitmemesine üzül. Onlara dua et. Dünyada iyi insan olmaları ve ahirette de ibadetlerinin karşılığını alabilmeleri için dua et!