İYİLİK HER ZAMAN KAZANAN TARAFTIR

Daha dün gibi değil mi? ASRIN FELAKETİNİN üzerinden şunun şurasında 19 gün geçmiş. Dile kolay. Bir ayın yarısından fazla. Şubat’ı 28 sayarsak bir aya yakın bir zaman!

Gel de bu geçmek bilmeyen zamanı DEPREMZEDELERE anlat, anlatabilirsen. Öyle zor ki anlatmak bile güç. Anlatsan anlatamazsın, anlat dersen anlatamaz boğazı düğümlenir, anlatmaya çalışsalar da yaşananları ve yaşadıklarını onu da BİZ ANLAYAMAYIZ.

Rahmetli babaannem hep söylerdi; “AHİR ZAMANDAYIZ” diye. Hakikaten böyle bir zamanda doğmak şans mı yoksa şansızlık mı bilinmez.

Benim bildiğim bir şey var o da İYİLİĞİN VE İYİLERİN HER ZAMAN KAZANDIĞI. “Yok canım” falan demeyin. İyiler kazanmasa bile İYİLİK HEP KAZANRIYOR!

Şimdi size anlatacağım hikayenin haberini kısaca paylaşım ve İYİLİĞİN kazanan taraf olup olmadığına siz karar verin, Sonra yorumunuzu hayata bakışını ona göre değiştirin.

ASRIN FELAKETİ sonrası birçok DEPREMZEDE bölgeden tahliye edildi. Kimisi otellere kimisi misafirhanelere kimileri de öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Antalya’da KYK’ya ait öğrenci yurdunu boşaltan öğrencilerden biri odasındaki buzdolabında yiyecekleri gelecek depremzedelere 'YİYEBİLİRSİNİZ' notuyla bıraktı.

Adıyaman'da oturdukları ev göçen TAŞAR AİLESİ, bahçeye kurdukları çadırda 1 hafta geçirdikten sonra Antalya'ya geldi. Devlet onları KYK yurdunda barındırmaya başladı.

İşin önemli olan ikinci faslı burudan sonra başladı. Aile, öğrencilerin kalp işaretiyle yazılı notunu bulduğu buzdolabında gıdaları yemeye kıyamadı. Sadece TURŞUNUN tadına baktı.

Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu'na yerleştirilen aileden Zeynep Taşar, “Yurtta dolaba baktığımızda her şey vardı. Şeker, turşu, çay, her şey vardı. Öğrenciler bize bırakmış. Allah onlardan razı olsun. Bize not bırakmışlar. Biz kıyamadık, yemedik. Tanımıyorum ama onlara selam gönderiyorum, teşekkür ediyorum. Kıyamadık ama bozulacak, diye yemeye başladık, turşu yedik" dedi.

Şu asalete bir bakar mısınız. Bizim insanımız ihtiyacı olsa bile almakta ve yemekte zorlanıyor. Çünkü “TÜRK MİLLETİ ASİLDİR” diyor Mustafa Kemal Atatürk!

Hakikaten öyle. Ya oraya not yazıp yiyeceklerini bırakan öğrenciler? Onlar ise İYİLİĞİN TİMSALLERİ! İşte benim anlatmaya çalıştığım olay bu.

Birileri gibi sosyal medyada FİNK atıp FİTNE peşinde koşmak yerine İYİLİK YAPAN tarafta olmayı seçmiş TÜRK GENÇLERİ. Kazanan da onlar ve İYİLİK olmuş her zaman olduğu gibi.
Keşke herkes böyle yapsa da kazanan insan olmasa bile en azından İYİLİK olsun.

AYIRIMCILIK YOK!

Önceki akşam Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ASRIN FELAKETİNDE bölgede görev yapan, elini iyiliğe uzatan tüm STK’ların tek sayfada toplandığı bir görsel paylaştı.

Sosyal medyada yazılanların tam aksine AA tarafından yapılan bu çalışma AYRIMCILIK iddialarını yalanlar nitelikteydi.

Kalın’ın görselin altında yazdığı, “Bizi biz yapan tüm STK’larımız, yardım kuruluşlarımız, gönüllülerimiz. Gece gündüz, sıcak soğuk, yakın uzak demeden yardıma koşan güzel insanlarımız. Hepinize müteşekkiriz. Hepinize minnettarız. Biz birlikte güzeliz, birlikte güçlüyüz, birlikte Türkiye’yiz” notu her şeyi anlatmaya yetti.

Tabi ANLAYABİLENE!

ACINIZ ACIMIZDIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş merkezli ASRIN FELAKETİ olarak gösterilen depremlerde vefat edenlerin sayısı 43 bin 556’ya ulaştı.

Giden canlarımıza YANMAMAK elde değil. Kalanların da ACILARINI paylaşmamak İNSANLIK değil. Her meslekten, her görevden bir çok kişi yaşamını yitirdi.

Kimisi AVUKAT, kimisi DOKTOR kimisi GAZETECİ. Say say bitmez. Ancak içlerinde öyle bir meslek grupları vardı ki onlar acılarını bile DİLLENDİREMEDİLER.

Bölgede ilk gün 3 ASKERİMİZ ŞEHİT oldu. Ancak enkazlar kaldırıldıkça POLİSLERİN kaybı da giderek arttı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sayfasına bakıp saymaktan korktum.

Sayısı 300’e yaklaşan POLİS ve EMNİYET TEŞKİLATI ÇALIŞANI yaşamını yitirmiş. Fotoğraflarının yer aldığı görsellere bakınca İÇİM YANDI.

Oysaki onların meslektaşları bunca kayıp karşısında bile bölgede hem asayişi sağladı hem de yardıma koştu. 1 uçak, 9 helikopter, 5 İHA, 1 İKU ve 2 drone ile.

Sadece bu kadar mı? Bölgede çadır kurmaktan tutunda gıda dağıtımına ve çocuklara psikolojik destek vermeye kadar. Hem de ACILARINI İÇİLERİNE GÖMEREK!

Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Ailelerinin, ve polis teşkilatının başı sağ olsun. ACINIZ ACIMIZDIR.