İYİ PARTİLİLERİN ACELE PSİKOLOĞA İHTİYACI VAR

Kimine göre 'milliyetçi', kimine göre 'toplama bilgisayar' gibidir İYİ Parti. Görünüşte Genel Başkanları MERAL AKŞENER dahil bir çok yöneticisi MHP’den kopup gelmiş siyasilerdir.

Partinin kuruluşunda kamuoyuna tanıtımında, “Bireysel özgürlüklerin genişletilmesini savunarak liberal değerleri benimser. Modern çizgide bir muhafazakârlığı savunur. İYİ Parti, liberal ve Avrupa bütünleşmesini savunan partilerin bir araya geldiği Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakı üyesidir” ibareleri kullanılmıştır.

Tabi geçen zaman içinde hele hele geçen sene yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesinde 6’lı masa vakası, sonrasında ise Akşener’in CHP karşıtlığı. Yaşananları ve ortaya konanları anlamak ne mümkün? Anlayan varsa beri gelsin. 'Baş başa, baş da kıça bakar' diye bir denizci tabiri vardır.

Bu İYİ Parti’de de böyle olmuştur. Baş ne yaparsa alttakilerde aynı davranışı yapmaya başlamıştır. Bunun en canlı örneği Antalya İYİ Parti’de yaşanmaktadır. Resmen toplama bilgisayarın verdiği arıza gibi sorunlar yaşıyor İYİ Parti Antalya’da. Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.

Bir bakıyorsunuz İl Başkanı VAHDET AFŞİN KARACAN’ı ağır bir dille suçlayan yöneticiler istifa ediyor. Kafanızı Kepez’e doğru çeviriyorsunuz görevden alınan İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar’ın başına çektiği 858 üye partiden toplu olarak istifa ediyor.

Tam fırtına dinecek derken bir istifada Kemer tarafından geliyor. İlçe Başkanlığı atamasında yaşanan sorun ve eski CHP’li MUSTAFA GÜL’ün İYİ Parti’den aday gösterilmesine tepki gösteriliyor.

Tabi bu tepki öyle böyle değil. Gül’ün başkan adayı olarak açıklanmasının ardından İYİ Parti Kemer İlçe Başkanı ve Kemer Belediye Başkan Aday Adayı olan Hüseyin Çelik ve 400 arkadaşı partisinden istifa ediveriyor.

Ya arkadaş, siz daha düne kadar iktidara talip olduğunuzu söylemiyor muydunuz? Bu ne hiddet ve hırs neyin nesi? İnanın bu davranışı anlamak mümkün değil.

Tabi İYİ Parti’den her gün yeni bir atak beklemek sürpriz değil olağan olmaya başladı Antalya’da. Ne partinin ilkesi kalmış, ne dava adamlığı ne de partililik falan. Hepsi yalanmış!

Nasıl mı? Bakın size İYİ Partililerin bir hareketini anlatacağım ve bunların nasıl bir milliyetçi olduklarına, nasıl bir siyasi anlayış ve tutarsızlık olduğuna siz karar verin.

İYİ Parti Kepez eski İlçe Başkanı MESUT EMRAH YILDIRIMLAR, İYİ Parti İl eski Yönetim Kurulu Üyesi RAMAZAN COŞKUN. İsimlere tek tek bakınca hepsinin milliyetçi mahafazakar olduğunu görürsünüz veya öyle zannedersiniz. Ama öyle değilmiş.

Bu zat-ı muhteremler bir dönem yerden yere vurdukları, daha bir hafta öncesine kadar Genel Başkanı MERAL AKŞENER ile birlikte hakaretler yağdırdıkları CHP’nin kapısını çalmışlar!

Hatta ve hatta adı bir çok olaya karışan CHP’nin tepeden paraşütle indirilme Konyaaltı Belediye Başkan Adayı ilan edilen CEM KOTAN ve İlçe Başkanı DEMET GÜNDÜZ’ü ziyaret etmişler.

Hani ziyaret olabilir falan diyeceğim ama iş ötesine gitmiş. Seçimlerde CHP’nin adayı Cem Kotan’a desek olacaklarını ve canla başla çalışacaklarını deklare etmişler. Bakar mısınız şu davranışa?


Vallahi kim kimi destekler, kim kimin için çalışır beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Ama beni ilgilendiren şu davranış bozukluğu. Bir gün öyle öbür gün böyle.

Ben de üşenmedim ve bu konuyu kısaca araştırdım nedir bu davranış bozukluğu diye. Bir hastalıkmış meğer. Davranış bozuklukları, kişinin sosyal ve kişisel işlevlerini olumsuz yönde etkileyen, devam eden davranışsal veya duygusal sorunlarıymış.

Biraz daha araştırdım. Davranış bozukluğu olan bireyler, diğer insanların duygu, istek ve beklentileri ile ilgili olarak empati kurma becerisinden yoksun kalırlarmış. Belirsizliğin eşlik ettiği durumlarda etraftaki insanların niyetlerini düşmancıl ve tehdit edici olarak algılama eğiliminde olurlarmış!

En yaygın olan davranış bozuklukları, karşıt olma-karşı gelme bozukluğu, davranım bozukluğu gibi belirtileri varmış. Psikolojiye göre bunları yan yana koyunca insanların hastalandığı teşhisi konulabiliyormuş.

Ben doktor değilim ama okuduklarım İYİ Parti Antalya örgütündeki bir dönem görev yapıp gemiyi terk edenlerin bu hastalığa yakanmış olabilecekleri yönünde. İnanın yaptıkları eylemler ile kendi savunduğunu sandığımız söylemlerini yan yana koyunca bu sonuç çıkıyor

Tabi psikolojik bir vaka olunca bunun tedavisinin olup olmadığına da baktım. Aman Allah’ım. Davranım bozukluğunun tedavisi çok zor ve çok yönlü bir terapi gerektiriyormuş.

Bakın İYİ Parti gemisini terk eden siyasiler, size benden bir tavsiye. Acilen bir psikoloğa gidin ve hemen terapiye başlayın. Yoksa iflah olmazsınız haberiniz ola.