İYİ Parti Muratpaşa’da Turgut Bucak depremi

İYİ Parti Muratpaşa’da istifa krizi yaşanmaya devam ediyor. İYİ Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Turgut Bucak, parti üyeliğinden istifa ederek adaylıktan çekildi

31 Mart Yerel Seçimleri’ne sayılı günler kala İYİ Parti Muratpaşa’da istifa krizi yaşanmaya devam ediyor. İYİ Parti Genel Merkezi’nin aday listelerine müdahil olması sebebiyle Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi ve yönetiminin istifasının ardından şimdi de İYİ Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Turgut Bucak, parti üyeliğinden istifa ederek adaylıktan çekildi. 

İYİ Parti Antalya’da 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi çalkantılı süreç devam ediyor. İstifaların ardı arkasının kesilmediği İYİ Parti Muratpaşa’da geçtiğimiz şubat ayında İlçe Başkanı Erdal Özçivi ve yönetimi, meclis üyesi listelerinin seçim kuruluna sunulmasının ardından istifa etmişti. İstifanın arkasında Antalya Milletvekili Aykut Kaya'nın liste sıralamasına müdahale etme girişimi olduğu iddia edilirken Özçivi ve yönetimi CHP’nin Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal’ı desteklediklerini açıklamıştı. 

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi ve yönetiminin yankıları hala sürerken İYİ Parti Muratpaşa’da flaş bir istifa daha yaşandı. İYİ Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Turgut Bucak’ın parti üyeliğinden istifa ederek adaylıktan çekildi. 

“YALNIZ BIRAKILDIĞIMI GÖRDÜM”

Bucak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Muratpaşa’da yıllardır esnaflık yapmaktayım. Halkımız ve esnafımızla hep iç içeyim. İYİ Parti Antalya Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak ilan edildiğim günden bu yana elimden gelen tüm maddi ve manevi çabayı kendi gücümle gösterirken, partimiz teşkilatı tarafından yalnız bırakıldığımı gördüm. Yaptığım somut değerlendirmeler sonucunda, milletimiz için doğru olanı yapmak uğruna 6 Mart itibarıyla İyi Parti Antalya Muratpaşa Belediye Başkanlığı Adaylığından çekiliyorum.  Aldığım kararın, başta Muratpaşalı sakinlerimiz olmak üzere, Antalyalı hemşehrilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”